daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 29, 2010

i lost it, but it feels like i'm losing you...it hurts.

Dua hari lepas...cincin hilang. Seriously, rase mcm hilang separuh nyawa. Punyalah menyelongkar 1 rumah, cari cincin punya pasal. Tapi xjumpa. Menangis macam nak rak. ~~aiseh, malu pulak g mengaku kat sini.

But eventually, jumpa jugak semalam. Rupa-rupanya jatuh atas katil mase tengah tido. Jumpa cincin pon mse bangun tido. Haha...a big sigh. ~~relieved.

Rasenye kalau xjumpa, xde semangat hidup dah kot? Haha. Kidding. :D

p/s: short note tanak bagi blog berhabuk sangat. But mse bukak blog rupenye dah bersawang pon. Aisey, lame jugak blog ini ditinggalkan rupanya...

Sunday, November 14, 2010

selamat tinggal MICET... T.T

Kepada,

Roommate yang;
~Comel,
~Manje,
~Caring,
~Lovely
~Sweet,
~Understanding,
~Cool,

~Sporting,
~..dan sangat gedik! Haha
...dan yang pasti...Kak Ila sayang korang...


Juga untuk sahabat2 yang sama2 berjuang;


~Yang havoc,
~Yang riuh,
~Yang malu2,
~Yang santai,
~Yang slumber,
~dan yang The BEST!!!



...thanx sebab xpernah lelah untuk sama2 menyokong dalam perang study ni...^^,


....oh ya, tak lupa jugak jejaka2 hensem yang salu lepak kat cfe sme2 malam2... ~Ek hem..jangan nak fikir aneh2 ye....

post ni istimewa untuk korang. =))


Esok dah nak balik.

Mood : kosong.

Kenapa? 

Entah.

Kecelaruan personaliti?

Mental disorder?

Tatau.

Yang pasti;

Bila ingat umah~~sangat heppy dan, "Oh, xsabarnya saya nak balik!"

But bila nak tinggalkan micet~~"I'm so gonna miss this place, and it will be so damn much!!"


....iye...itu adalah kecelaruan hati seorang siswi yang tengah saaaaaaaaangat bosan keseorangan dalam bilik. ~~Haish, jangan usik, jangan usik!! Tau la duk sorang jangan ngade-ngade nak usik macam2... pastu sebab dah abes exam mula la bukak story bace cerpen ushar manga bagai..~~Padahal satu ape pun xkemas lagi masuk beg..hahaha...gaya macam xbalik esok jek..  Ok, ok la nanti saya kemas, jangan nak sibuk-sibuk membebel ape2 okeh??

Hari ni sangat boring, lagi-lagi lepas Fara da balik. Dah, dah...dah rindu dah pun jangan nak tanya lagi rindu ke tak, rindu ke tak...memang sangat rindu!!

Sebab selama ni asyik duk dengar jek suara si Intan gelak2....Suara si Ina yang berkicau macam murai hilang ekor..~~Oooppsss..hilang ekor??  ...dengar si Fara duk membebel macam2..pulak sibuk kacau lappy aku sbb nak main game Luxor..~sebab ade blingbling kan?? weeee ..si Fyda yang banyak cakap n suka buat lawak bodoh..~~buat lawak bodoh ke buat bodoh?? hahaha  XD ...si Etiqz yang salu datang meriuhkan bilik dengan bunyi gitar ~~rock it again, bebeh..yeah!!! ....miss the time lepak2 ngan si Hariz kat cafe...pastu buli si Ina..~~Oo yea, ini part paling best dalam sem 1! Hariz sem 2 nanti jom buat lagi..hahaha ....miss the time si Arip wat muke ngade2 buli orang..hahaha...~~rupa2nya Arip mengada-ngada...hahahaha!! wahhahahaha!! I miss all those already!!

..and gangs2 group 1 BAC E...Sarah yang sangat cool dan selamba, Ain yang salu nak berebut abang topi ngan aku..~~Hey Ain, Abang topi aku punya! hahahaaha    Najwa yang kiut dan malu-malu...susahnya nak dengar sore kamu ye... (",)  Nadiah yang salu jek kejar masa....haha...dan sangat lucu =)) , Tato yang suka panggil aku Qilalo Marcello..~~Hailoh...macam2... Yanto yang sangat suka buli aku dan panggil aku gedik...haha...~Sila enjoy dengan Baby and I  >.< wish u safe journey sampai Kedah....gonna miss u guys BIG TIMES!!

...jugak...hahaha....si budak bilik mimi...si Ika yang salu datang menjenguk dan jual megi..haha..~nak lagi, nak lagi... =))...si Aten yang salu ajak men tenis petang2...~~nanti naik sem jom terjah court! ;)) ...Kak Adda yang salu senyum kalau jumpa kat tengah tepi jalan...dan semestinya Mimi...tempat mencurah isi hati dan segala pahit maung mengembara di tempat orang...thnx for always been there for me dear...~~Jom port kat tangga lagi nanti...weeeeeeeeeee~~

~Dan semestinya akan rindukan suara lantang Pak Ya pagi2 duk menyanyi lagu ape ntah...hahahaha

Korang, kalau selama 1 sem ni, ade terasa, maafkanlah...kalau selama 1 sem ni ada buat silap, ampunkanlah..kalau selama 1 sem ni ade termarah ke tersenggol ke tercubit ke terhentak ke..dan termacam-macam lagi la....i'm so sorry...harap2 1 sem ni kenangan kita yang terindah...the next sem, biarlah rahsia da takdir yang menentukannya...dan yeah, sebulan di rumah pasti akan rindukan aksi nakal korang sume...!!!

"..There are times, when friends are just friends...they come and go...not even a single trace they made stay in our heart....but there are times, where we'll meet so wonderful people, that made our world glitter with happiness and joy, and even a single step they walk, will remain unchange in our heart...I'm glad I found those in you!!.."

...ini untuk korang...


Ingin aku singkap kembali
Kenangan lama agar bersemi
Inginku ulangi kisah manis
Agar terus bersemadi

Ingatlah aku sebagai rakanmu
Kenaglah daku dalam doamu
Begitulah indahnya kisah dahulu
Engkau sebagai temanku

Apabila engkau terjaga
Satukanlah harapanku denganmu
Kerana ianya bakal berpadu
Mimpi si penunggu yang setia
Layarkanlah impian doamu
Sesungguhnya aku masih mengingatimu
Sebagai kawan rakan dan teman
Semoga kita diberkati Allah

Kudoakan kepadamu agar bahagia
Di dunia dan akhirat



Chingu, SARANGHAEYO!!!





...i'm just a mere girl... 

Friday, November 12, 2010

hari ni kan.... =))

Hari ni...kuar jenjalan ngan budak2 ni sumenye... ~~budak-budak?? ha lah budak-budak...dah sume pon xmatured ag...listing: Ina, Hariz n Fyda...hahaha...

Keluar pagi, pukul 10..Ina kuarkan duit..Well actually, aku pn nak kuarkan duit in the first place..but bile call along, tanya duit da msuk belom, along kate duit xmsukkan lagi, mybe harini or esok dia msukkan duit tu..so, aku kuar arini just tmankan ina kuarkan duit n pegi breakfast...

Breakfast | Mari makan ala barat... (-,-)

Hah, cun tak breakfast kitorang?? Hahaha....jangan terpedaya...kitorang breakfast roti canai tau!! Best...

Roti canai | That's not my hand.

Lpas tu kan..Ina pun buat statement,

"Weh korang, pe kate pasni kita p makan utk lunch pulak?"
"Bile??"
"Lepas ni a. Lps abes makan roti canai ni,"
"Hoh?!"

...hahaha...adeii...letih perut gelak..da la baru lps mkn roti canai..Ina pulak leh wat lawak tahap benua camtu..Cik Ina kite ni...kuat makan tau..padahal body kecik aje...hahaha..

But lps tu xjadi makan..pasal kitorang momok2 kan Ina sampai dia nak nanes..hahaha

"Ina, awk punya pp dah tmbam tau, banyak sgt makan.."
"Ina ni mkn utk anak skali ke??"
"Ina, nnti dh xkiut...pp meleweh jek ke bawah..."

...dan macam-macam lagi smpai ina jadi,

"Eii, korang ni!! xpe la, xpela..tanak daa pegi makan!"
"Ololo cian..kitorang men2 jek la...jom, jom..nak makan kat mane??"
"Tanak ar..da knyang.."
"Olo...kitorang men2 jek la Ina..jgn ar majok...jom makan jom..."
"Taper a..da tanak da..."

...kesian Ina kan? kan?? sampai balik pon kitorang xg makan pon..hahaha..jahat betul kami dan sekutu-sekutu kami...~~kami dan sekutu-sekutu kami?? macam pelik jek..  ah dah, dah..pedulikan ayat tuh..jom sambung cite...hahaha

Balik dr breakfast yang sangat mengenyangkan hati dan sanubari tuh, ~~dan perut jugak semestinya..  (' ' ,) kitorang stop dpan admin pasal nk byr duit ostel ngan setelkan borang streamyx Ina.

Jalan-jalan..masuk kuar office..dah setel. Bukan lama pon. pastu balik bilik rest-rest....kul 2 budak2 non-matang tu ade paper drawing. So, since aku xde ape nak buat...~~ouch, study, study!! ...ye, ye....instead of study aku rela buat peta dunia baru. ~~Malas betul budak pompuan sorang ni...and yep, at last aku terpengaruh dengan godaan syaitan dan melelapkan mata yang mengantuk dengan hati yang sangat berat dan tak rela... ~~Itu tipu..sila jangan percaya...


But bestnye, petang tu kitorang kuar lagi...haa...guess la kitorang pegi mne??? pegi makan kat kedai atuk!! ~~Ek hem...kedai atuk tu panggilan kitorang bagi KFC ye....  Kali ni makan kat kedai atuk kat Alor Gajah. Bese salu makan kat Tampin jek, but hari ni tetibe terasa nak makan kat kedai atuk kat Alor Gajah pulak. Nak tau?? Kedai atuk kat Alor Gajah comelllllllllllllllllllllllllllllllllllllll sangat!!! hahaha ~~gedik tetibe.. kenapa comel? Sebab kecik comel jek..dahlah 1 floor....kiut, kiut...suke sangat...hahaha ~~dah memang perangai suke mnda comel2 ni...

Makan Colonel Chicken Rice Combo, pasal sangat lapar tak sentuh nasik dari pagi..ai perut melayu ok, sehari tak telan nasik tak sah..Ina pon order yang same jugak..Hariz order Dinner Plate ngan Cheezy Wedges...Fyda pulak order Snack Plate ngan JomJimat Set D yang ade Toasted Twister tuh...mase nak order punya la keliru pusing-pusing kepala aku ngan pkerja kedai atuk tuh...hahaha..dia yang keliru dah lah, nak babit ngan aku skali pulak pening kepala...aiseh...tapi naseb baik dapat jugak order yg betul kan...kalau tak aku tenyeh jek budak tuh...hahaha...

Makan, makan, makan dan makan sampai habis....tengah-tengah makan tuh syoklah bercerita bagai nak rak...pastuh nampak GiftShop..hah, ini peluang baik nak tuntut bufday gift..hahaha.. ~~gelak setan di sini ye..

"Wah, kat sini pon ade giftshop ea? Igtkan kat bus stop aritu jek ade..."

...jeng jeng jeng!! Cube teka sape yang mula nampak giftshop dan membuka perangkap? En Hariz kita la! Hahaha..aku nampak jek giftshop yang dia tunjuk trus aku nampak bufday gift aku..hahahaha!!!

"Eih..comel la bear besar yg tengah duduk tuh!"
"Mane? Banyak la bear kat situ..."
"Ala...yang tu...yang coklat tuh..."
Teddy | Saya mao bufday gift yang INI... =PP

"Ouh..nanti boleh la beli bufday gift kak ila kat sini..." -oopss...Ina dah masuk perangkap...ngeh3...
"Hah, nak yang coklat tuh!" -yes, dah tunjuk, dah tunjuk!! Siap la korang.....hahaha
"Xpe, xpe...ko pnye aku beli yg kaler pink tuh.."
"Hoh? Pink?! Heleh..saje ar tuh! Memang saje tanak bagi kan???"
"Hahaha...aku eklas ni...betul..nnti bufday ko aku bg yg tuh..yg pink tuh.." -..memang jahat giler Hariz gelak time nih..sungguh xtipu..
"Hoh, ko bagi yg tuh ok gak. T bufday ko aku bg balik, jimat sket.."

...Dan Hariz gelak dengan kejam. Nampak sangat memang tanak bagi kan?? Tau la aku x suke kaler pink, yang nak kasi bear pink pink ni pe hal?? =PP

"Nanti dah abes makan jom ushar hadiah kat situ nak?"
"Ok jugak..jom, jom makan cepat.."
"Eh, bufday Fara bile ea?"
"Bulan doblas ni..20hb.."
"Hah, beli skali a gift dia..kang dah cuti susah lak nk bg..."
"Okeh, set,"

..So dengan pantasnya budak2 ni makan pasal nak g ushar gift. Aku makan ngan ayu la kan...cam bese...pasal pe? Nanti trcekik susah...kene bawak g spital pulak..cncel jek plan nak ushar gift lawa-lawa..haha

Abes makan..terus g ushar bear..memang aku tuju kat bear dulu so what?? Hahaha...bear coklat tuh sangat comel dan HUGE ok?! nanti tiap2 malam bukan aku peluk dia..dia yang peluk aku..hahaha! But seriously..suke yang itu!!!

...Sampai la aku jumpa kura-kura. Homaigod sangat kiut meh!!! Terus berkenan di mata dan di hati. Hahaha..aku tunjuk kekiutan kura-kura tuh kat Hariz terus dia gelak-gelak..what the..?? Comel what!! Cari Ina xjumpa kalau x mesti aku boleh suh dia sokong aku..huh..

Jalan-jalan sampai rambang mata baru la Ina jumpa ape yg dia nak bagi kat Fara. Hohho...comel sangat adiah tuh..ade lampu lampu lagi..suke suke!! hahaa..siap kitorang bole letak bufday wish lagi..sangat comel! Harap2 dia suke...

Balik kolej da Maghrib...menggelabah la kami sume..kul 9 dah nk kne g cfe study.. ~~Style kami: study kat bilik mknenye tdo..  huhu alih2 kul 10 jugak turun..sebab Ina tetido..hahaha..letihnya jalan-jalan kat gift shop kan Ina? hahaha!!

Sampai cafe jek, first things first, balut adiah Fara...pastu study-main2-amek gambar-study-main2...hahaha,,banyak la main2..xsedar diri esok ade paper elektrik...adoi la...

Balik bilik bg adiah Fara dulu..pastu blogging...yeah, now I'm blogging without even touch anything on electric yet..ohho..sungguh xsedar diri..bajet expert elektrik ar tuh...ok la nak g study...karang kuar soklan pe terkebil-kebil nak jawab xdapat..huh tanak, tanak!!! Moh study skarang!!!
Dilemma | Study kah? Atau STIDO saje??



...i'm just a mere girl...

Tuesday, November 9, 2010

Ini cerita tentang seorang ibu.

Salam :))



15 tahun yang lepas...

"Ma, kenapa kena pergi sekolah?"
"Sebab nak pandai. Nanti kat sekolah boleh jumpa kawan baru, belajar macam-macam, boleh main dengan kawan-kawan.."
"Kat rumah pun ramai kawan jugak,"
"Tapi  x sama dengan kat sekolah. Kat sekolah boleh belajar,"
"Ooo..."

~~Masa ni, masa sebelum masuk tadika. Memang cuak gile la bila kena bangun pagi-pagi masuk kelas sampai tengahari. Memang tak nak pegi kelas jek. Tapi, Ma paksa jugak. Ma sanggup tunggu kat luar kelas dari pagi sampai la tengahari, sebab takut aku menangis. Lama jugak macam tu, ade la dalam dua bulan lebih kot ma kena tunggu aku kat luar kelas. Terima kasih ma.

*          *          *          *          *

14 tahun yang lepas...

"Ma, tadi cikgu ajar baca doa makan...sonok..."
"Ye ke? Dah pandai ke baca doa makan ni?"
"Dah!"
"Cuba baca ma nak dengar,"
"Bismillahirrahmanirrahim...Allahumma bariklana fima rozaqtana waqina aza bannar..."
"Amiiinnnnn...pandainya anak ma,"

~~Ma salu jek puji anak-anak ma. Even ma salu membebel pun, ma xpernah lupa nak puji anak-anak. Untuk itu, terima kasih ma.

*          *           *          *          *

11 tahun yang lepas...

"Ma, tadi cikgu suruh baca syair...cikgu kata suara kak ngah sedap,"
"Ye? Dah tu kak ngah baca tak?"
"Baca..ma, nanti dah besar-besar kak ngah nak jadi penyanyi la...macam Siti Nurhaliza..."
"Jadi penyanyi tak elok tau..nanti dapat rezeki xberkat..suara tu kan aurat...tapi, kalau kak ngah nak jadi Qari'ah ma bagi la.."
"Suara pun aurat ke ma?"
"Ye la, suara orang perempuan tu aurat.."
"Oo..macam tu ye..."

~~Sejak tu, aku tau suara tu aurat. Tp kadang-kadang aku bantai belasah nyanyi kuat-kuat jugak. Sampai kena sound sedas ngan abah. Adess..hahaha. Tapi, ma banyak ajar aku sume benda. Terima kasih ma.

*          *          *          *          *

8 tahun yang lepas...

"Ma, cikgu nak buat lawatan lepas UPSR, kak ngah nak ikut boleh tak ma?"
"Lawatan ke mana?"
"Um..pegi KL, Genting Highland, Cameron Highland..."
"Mahal x bayarannye?"
"X mahal...seratus je...boleh ye ma?"
"Nanti la ma tanya abah dulu..."
"Ala, ma pujuk la abah..."
"Tengok la macam mana..."
"Ala ma..."
"Hah, ok la, ok la..nanti ma try..."
"Yeay!!!"

~~Masa tu, family kitorang bukannya salu kuar holiday, cuti-cuti mesia bagai ni..even cuti sekolah pun, tempat paling fvret, kampung. Xde istilah holiday2 dlm negeri luar negeri ke apa. But, sebab masa tu muka aku mcm agak excited sgt, ma ikutkan jugak. Kalau masa tu ma tengah sesak pun, ma xpenah bagitau. Kuarga kitorang bukannya org senang, jd xpyh la nak demand macam2. Tapi sebab ma xsanggup tengok anak-anak kecewa, ma ikutkan jugak. In the end, boleh jugak aku ikut lawatan tu. Terima kasih ma.

*          *          *          *          *

7 tahun yang lepas...

"Ma, kak ngah nak balik..."
"La..baru sebulan lebih angah duduk hostel..."
"Tak best...nak duduk umah..."
"X boleh la macam tu...angah kena blajar berdikari...satu hari nanti, angah kena jugak duduk jauh2 dari ma, dari abah..."
"Xmo, xmo!! Kak ngah nak duk umah!!"
"Kenapa kak ngah xnak duk hostel, cuba bagitau ma..."
"Duk hostel xbest, makanan xsedap..xde org nk story2..."
"Cari la kawan ramai2..angah duk la lama sikit, nanti msti dapat kawan yg serasi..."
"..."

~~Actually lps UPSR haritu dapat tawaran SBP kat Kulim. Tapi sebab ma xnk bg duk jauh2 ma sorokkan surat tu dr pgetahuan ak. hahaha. tapi mujur jugak, sbb kulim jauh sgt! Xpuas lg brmnje kat ktiak ma. haha. So, masuk Al Falah. Mase ni baru belajar duduk di asrama. XBEST!! Tapi ma pujuk suh duk jugak..timba pengalaman, cuba belajar berdikari. Selama ni xpenah-penah nak basuh spender sndiri, dh nk kne blaja buat sndiri. Slame ni salu tdo smpai lewat2 malam sbb tgok tibi, tapi lps msuk ostel dh xboleh buat sume tuh. Memang hostel banyak ajar aku. Terima kasih ma, sebab paksa jugak kak ngah duk hostel. *Tapi 3bulan lps duk ostel aku cbut duk umah jugak..duk ostel XBEST!! heheh*

*          *          *          *          *

5 tahun yg lepas...

"Macam mana result?"
"Kak Ngah dapat so-so jek..." *sambil tunjuk result*
"Ok la ni, drpada xde terus..kak ngah nak mintak kelas apa?"
"Kelas sains ok x?"
"Hah, ok jugak tu..tapi nanti xstress ke blaja?"
"Pandai-pandaila adapt..hehe.."
"Yela..nanti belajar elok2 tau...biar dapat result lagi baik..."
"Yes, madam!! hehehe..."

~~Actually mse ni trfikir jugak nk smbung skola vokasional, tapi bila pk2 balik, xpayah la..lgpun nemi2ku pun nak stay jugak, so mls la nk kemana-mana. Lagipun, sbenanye tau ma xnk bg ak skola jauh2...sbb dia xyakin aku pndai jge diri. ~~Dulu aku sgt clumsy, smpai skarang pun still clumsy sesangat..sbb tu ma bimbang nak lepas ak blaja jauh2...takut anaknya yang sorang ni xpandai jge diri...huhuhu.
sedih bila fikir, dah besar-besar pun ak masih buat ma bimbang fikir pasal aku.. T.T

*          *          *          *          *

3 tahun yang lepas...

"Angah lepas ni nak sambung mana?"
"Tak  tau la ma...ma ngan abah jek la yg tentukan..."
"Mana boleh macam tu..kak ngah kena la tentukan sndiri nak ambik yg mana satu..."
"Tapi, kak ngah xreti nak pilih-pilih ni..."
"Cari jek la yang mana kak ngah minat..pastu amik dan belajar..."
"Hah, kalau macam tu, kak ngah nak pegi masuk Akademi Fantasia la.."
"Haip!! Main-main pulak!"

~~Lepas SPM, baru ma bg aku blaja jauh2. Tu pun sbb xde pilihan, sbb sume U jauh dr umah. paling dekat pun kat KT, sme gak kan? KT ngan Kmn 3 jam. hahaha. Tapi last-last, ma jugak yang menang. Abah suh blaja kat Tati jek, dekat ngan tmpat kje abah. cess...xjadi jugak nak blaja duk jauh-jauh..huhuk.

*          *          *          *          *

Julai 2010

"Kak ngah nanti kat tempat orang jaga diri tau? Ma xde, abah pun xde nak tolong tengok-tengokkan..."
"Ye ma..kak ngah tau..."
"Nanti jangan tinggal solat, jangan lupa mengaji, belaja elok2..jaga diri...jangan sakit-sakit...makan tu ikut waktu...nanti kena gastrik susah..ma xde nak urut..."
"Hehe..kalau gastrik kak ngah kol ma ea? Ma terbang ajela...bukan jauh pun Melaka.."
"Hah ye la tu...pndai sangat la...jauh xjauh 5jam jugak paling cepat.."
"Ala kalau ma terbang sekejap je sampai...atas langit mne ade traffic light..."
"Ish...banyak cakap pulak...ingat tu ma pesan.."
"Ye la ma..betul ke xnak g antar ni? Ma g a mandi cpat...smpat lagi ni..."
"Hish, jauh la...tu budak kecik tu bukan boleh jalan jauh-jauh..nnti duk menangis je...xpayah la...nanti lain kali ma ikut..."
"Ma ni...bukan sokmo tau..."
"Xpe la, xpe la...lain kali je..."
"Yela..."

~~Mase ni, xmenangis. Walaupun tau akan jauh dan lama brpisah, setitik air matapun xnak jatuh. Riang gumbira ala-ala kanak-kanak ribena sepanjang prjalanan ke Melaka. Sampai la mase cium tangan abah masa abah nak balik Kemaman, baru rasa sebak tiba-tiba. Baru rasa macam, abah jangan la balik Terengganu, kak ngah nak ikut jugak. Abah tak payah la balik, nanti kak ngah duk sorang2 pulak. *Aiseh, hehe..malu pulak nak mengaku..* Abah kuar jek dari gate, airmata pun berderai. Mase tu tibe-tibe teringat ma. And rasa macam, dah lama xjumpa ma! Ma, kak ngah rindu!!

Tentang ma,
Memang ma sekolah xtinggi, tapi bagi aku, ma adalah guru yang paling hebat!
Memang ma slalu kata ma xlawa, tapi bagi aku, ma wanita paling cantik!
Memang ma slalu cakap manusia xsempurna.....

...tapi ma, ketidaksempurnaan ma lah yang menyempurnakan ma di mata kami, anak-anak ma.

ma marah, garang, pukul, hukum kami bila buat salah...tapi itu yang jadikan kami manusia hari ni. Terima kasih ma.

Oh ya, kenapa hari ni entry pasal ma?

sebab tibe-tibe rindu ma... ^^

Sweet Couple|Ma n Abah


Sayang ma n abah sokmo!


...I'm just a mere girl...

Friday, October 29, 2010

.SAYA SAYANG AWAK.

.bce post awak

.rasa sedih. 
.rasa rindu. 
.rasa sebak. 
.rasa hilang. 
.rasa memerlukan. 

.nak awk kat sini. 

.nak dgr suara awak bercerita. 
.berceloteh. 
.ketawa. 
.menangis. 

.depan saya.

sungguh saya rindu.
tapi sy xnk mse dlu berulang.
msti awk pelik kan?
knapa sy xnk mse dlu berulang?
sbb sy nk ia kekal dlm memori.
sebagai memori yang terindah.
kalau mase boleh diulang lagi,
apa makne memori?
apa perlunya kenangan?
jadi, sy xnk ia terulang.
cukup sekadar saya kata yang saya nak buat memori baru.
saya nak buat kenangan baru.
yang penting, 
sy nak kita buat sume memori tu SAMA2.

kalau awk bce post ni,
sy harap awk tau sy tulis ni dgn harapan.
harapan nanti kita jumpa dan spend mse sme2.
xkisahla klu utk buat smuanya kta prlukan sminggu,
setahun,
bahkan selamanya pun...
...sy rela.
Sbb sy sgt rndu skarang.
dan kalau awk bce post ni jugak,
sy harap awk tau,
saya tulis entry ni dgn airmata yang tertahan-tahan.
sbb sungguh sy terkenang mse kte salu same2.
mse tu,
kte ad byk mse sme2,
tp kte mcm endah x endah jek kan?
mcm,
ala..xpe..esok ad lagi...
tp mcm mne klu sbenarnye,
esok tu xpernah ad?
esok tu xpernah sampai?
mcm mne kalau mse kte tamat hari ni je?
sdih bila sy fkir,
sy akn trlambat.
takut bila sy fkir,
pluang kdua x akan pernah datang.

jadi awak,
kalau dulu sy prnah buat salah kat awak, sy mintak maaf.
kalau dulu sy prnah buat awk marah, sy mintak maaf.
kalau dulu sy sakitkan hati awk, saya mintak maaf.


dan awak,
untuk semua yang awak buat, terima kasih.
untuk semua yang awk ajar, terima kasih.
untuk semua yang sy dpt hari ni, terima kasih.


dan...
untuk memori ini, 
yang mampu buat saya;

senyum,


ketawa,

menangis,

TERIMA KASIH.

Nurul Jannah Mat@Mohamad & Azira Amalina Abd Rahman,

Nur Aqilah Muhammad Rosdi sayang awak.

SANGAT-SANGAT.
...i'm just a mere girl...

Wednesday, October 27, 2010

sebak tibe-tibe T_T

Pukul 4 pg, bahana pasang lagu Maher Zain, terus hujan xberhenti. ~~ulalaa...mlm ni langgar tabii menangis pukul 4pg xtdo sbb lagu. Ulang lagi, sebab LAGU.

Tapi sungguh,

lagu ni sangat menusuk terus ke jantung. Tajuk dia= Insha Allah.

Sory xde vdeo lagu ni yg da donlod. Tpkse bg link jek. Kenapa lagu ni sangat menusuk?? Jom hayati lirik dia,


Every time
You feel like you cannot go on
You feel so lost and that you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can't see which way to go
Don't despair
And never lose hope
'Cause Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Every time
You commit one more mistake
You feel you can't repent and that it's way too late
You're so confused
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full shame
But don't despair
And never lose hope
Coz Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way
 
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Turn to Allah
He's never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Ya Allah
Guide my steps, don't let me go astray
You're the only one who can show me the way
Show me the way
Show me the way
Show me the way

InshaAllah
InshaAllah
InshaAllah
We'll find the way

Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
© Awakening Records 2009

Nah, dengan penulis lirik, ngn composer ngn producer skali ak taruk bagai..bukan malas oukeh? Saje nak kredit. Nk tnjuk copy paste pnye keje. Huhuk. =PP

Tapi nampak x knapa ak sgt sebak dan tachink dgr lagu ni? X nmpak?? Sungguh la hati kayu..

Nak terangkan satu-satu, mungkin agak payah. Ak tgh meleleh ni...payah la nk taip panjang. Cukup skadar ak bgtau yg lagu ni brmakne. Kenapa? Oukeh ak bg 1 sebab. Sebab yg len xpyh nk susah2 pikir, mmg xde pon.

Lagu ni punye la lme brkampung lam laptop, tp nape ntah langsung xtrbuke aty nk pasang or nak dgr. But somehow, di pagi dinihari ni mse duk ushar lagu Rizu-Satu Hari Lagi, tetibe tenampak link lagu ni. Trus klik tnpa pikir 2 kali. Mse tuh cume pikir, "..hah, lagu glemer. tengok sikit best ke x ramai sgt org suke ni.."  Skali bukak trus jatuh cintun. Erk, menipu. First time bukak fail, vdeo error. Eheh...but second bukak trus jatuh cintun tau! Bukan senang qilah nak jatuh cintun ngn lagu. Bila dh smpai tahap bukak jek trus minat tahap dewa, mknenye lagu tu sgt dewa la! Huih, ape punye bahasa..menangis cg BM...
But seriously, knape ak suke lagu ni? huh, dr tadi duk kenapa-kenapa. tolong lempang sikit budak ni bg sedar. Aiseh jangan marah. Nak bgtau la ni. =)) Lirik dia. Susunan muzik dia. Suara Maher Zain. Muke Maher Zain. oukeh, tu sebab terkuat. weeeee~~ takdela takdela. Sebab terkuat minat lagu ni, lirik dia. Ye, lirik dia. Sangat bermakna. Lirik yg buat ak rase, 
~~xpenah sedetik pon sebenarnya dalam hidup ni, kita sendirian. There's always HIM.
~~xpenah sedetik pon sebenarnya dalam hidup ni, kita dah terlambat. There's always A SECOND CHANCE. 
~~xpenah sedetik pon dalam hidup ni, kita sempurna. There's always MISTAKE.
Kesimpulannya, lagu ni ajar ak banyak perkara. Perubahan atas tangan kita. Baik atau buruk, pilihan sendiri.

Semoga ini kekal. Amin.


...i'm just a mere girl...

Sunday, October 3, 2010

-_-"

AWAS! ini entri soal hati dan perasaan.

sebab ramai sgt bertanya dan curiga, mari sy ulang lagi sekali~~i have SOMEONE SPECIAL: not. i have nobody yet, clear?? uish, sudah la..haha...semua post di fb tu cuma mainan semata-mata. sy tengok sume orang post jiwang2, sy pon nak buat jugak. haha...kinda childish kan?? biar la....

but i have to admit. my heart DO move towards somebody lately. but sape, knape, dimana, bgaimana or whatever aneka questions yg mungkin korang tanya, maaf, xboleh jawab. i have to clear this with my heart first. tamau la involve dengan feelings segala bagai ni...xsesuai...hahaha...okela, short jek kan?? sbb mls nak tulis pnjg2. lg senang short and filling. klu pnjg n mrapu-rapu mcm slalu buat tuh nk buat ape?? melenguhkan jari yg mnaip jek.

Friday, September 10, 2010

SALAM AIDILFITRI!!

Salam Aidifitri!
 |oke la...kat rumah xde pon ketupat mcm ni, iklan jek lebih..=)) |




Hari ini, September 10, 2010, 1 Syawal menjengah tiba. sory lambat post pulak. ~~Ehehee... ;))

Tahun ni rye umah m,tok....seawal jam 930 pg kami sudah disana [ececee....macam awal sangat laa...haha XD ]. Masa smpai tu sume org xsmpai lagi, ade xde pon fmily kjue, fmily abg g, fmily pksu, ngn family chuno psl mike2 sume tdo umah mktok.ecess..konon xde orang..padahal ramai sangat! mcm nk pecah dh umah mktok. haha...pg td sesi bergambar dgn family. best gile..agak2 kan, aku kot paling cun?? hahaha...xleh blah perasan! lps ni nk cpy sume gmbar ng abg fwz....uish, suke suke!!  =))

lps ni dlm pukul 6, dh nk gerak p umah wan. eeiiii, lagi la syok!!!! dh lme xbalik kampung...rse rndu...=')) uhuk3....nk balik jmpa wan pulak =D ...ma kate mkcik ani pon ade jugak..eeii...duit raye panggil, duit rye panggil..hahaha  =D tahun ni xdapat banyak duit rye =( [isy, spoil sungguh! =P] lps ni nk jln umah pk sedara kne g mntak la..  lalala~~ nakal sungguh anak rosdi ni, kan? kan??  blueks! =X

ok la, nnti nk post lagi len kali...dh dpt gmbar dr abg fwz kalau rajin nk upload la..kalau xde tu..ehm2..paham2 la ye..haha  


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Thursday, September 9, 2010

wuhuu, dh smpai rumah, uyeay!!!!! =D

ulala~~ sesungguhnya dr tajuk pon org boleh tahu;

SAYA SANGAT HAPPY!!!!

dah smpai rumah. Ya Allah, punyalah sy xcited tggu hr ni akhirnya smpai jugak umah. xnak ckp pnjang, nk bgtau ni jek...len kali jek la story ye?? tata!!!

Saturday, September 4, 2010

ok, maaf.

saya tau, silap saya. saya tau dia marah. saya tau, kawan saya sdih. saya tau, saya dah give up. saya tau, saya serabut. saya tau, ini adalah kali yang terakhir.

saya buat dia marah. saya xsengaja. xniat pun nak burukkan keadaan. tp, itu yg jadi. jadi, semua ni silap saya. saya dah buat kawan sy sedih dengan hal ni. jadi, saya give up, sebab saya rasa serabut sangat. ini adalah kali yang terakhir kita akn bicara, so selamat tinggal.

mse knal dulu, niat mmg nak balas balik. ok, awal2 lg niat brkawan dh terpesong, so mntak maaf sgt2 ye. sy geram awk main2kan kwn sy. sebab sy knal dia, dan awk xlayak utk buat dia mcm tu. lps knal, sy tau awk xjht sgt. so sy xjd jlnkn plan sy. sy biarkan awk dgn dunia awk dan sy tolong nsihatkn kwn sy utk brtenang dlm wktu yg sme. sy bkn baik sgt, sy bru sedar hakikat tuh *ouch!* jadi sy bukan yg trbaik utk jd pndendam dan si tukang bls dendam...[ecess...fail tatabahasa...]

bila keadaan makin tegang, awk gado dgn kwn sy, dia xnk musuh dgn awk...nk kmbali normal wlupun xbrkwn...sy nsihatkn dia jmpe awk dan slow talk. dan everything was fine once again. smpaila hari itu. DISASTER. satu insiden merubah segalanya. pandangan kami, dan perubahan hubungan kalian.

mula2, kami bimbang. tapi, satu berita mengubah pandangan kami. dari bimbang kami jadi cuak. dari sini la, bermula episod kebencian. sungguh, sy akui, silap sy beritahu kwn sy ttg hal tu. silap sy sbb brcerita ttg hal tu. silap sy sbb ambil tau. dan silap sy sbb concern wlupun sy bukan dtempat yg spatutnya utk buat mcm tu. utk itu, maaf.

kami cuba korek crita sbenar. cari pangkal cerita dan dimana akhirnya. cari punca dan asbab2 utk sumenye.

tapi kami silap, kami xpatut amik tau sbenarnya kan??

sbb lps awk tau knapa kami lwt awk kat hspital, awk mrh kwn sy. kamu gado balik. dan dia kmbali sedih. awk faham x sy xsuke?? xsuke tgok dia sedih?? sbb awk xphm la awk buat sume tu. sy tau awk sakit, sy tau hati awk luka kami buat cmtu, tp please amik tau yg tu sume silap kami. ok fine! kami mengaku, ITU SILAP KAMI!! so tolong jgn mrh dia lagi.

saya xboleh undurkan masa, pun sy xboleh nk padamkan storyline sebelum ni, ubah sumenye....xboleh...sbb tu skrg yg trmampu, maaf. utk sekian kesalahan dan kesilapan, maaf. untuk sebuah perkenalan, maaf. untuk semua kesulitan, maaf. dan akhir sekali, utk semua yg berlaku ni, maaf.


MNASMR, maafkn sy.

Thursday, September 2, 2010

Saya bukan anti-sosial, OK??

Oklah. Tajuk mungkin agak garang. Saya mungkin tengah marah. Atau bengang. Atau sakit hati. Atau apa-apa saja mood yg kamu mau. Choose.

Saya bukan anti-sosial. Saya mahu semua orang tau itu. Saya hanya manusia biasa yg mungkin agak tidak ordinary tapi mahukan ke'ordinary'an itu. Orang mungkin akan kata saya sombong atau tidak sedar diri, tapi perlukah saya peduli?? Saya hanya mahukan tempat dimana saya dan orang lain di sekeliling saya rasa selesa. Saya tak suka berada dalam keadaan serba salah, dan saya tak mahu orang lain merasakan hal yang sama. Just give me a fair world to live. Tolong jangan judge saya ats pandangan kamu, sila dalami saya dan tengok dari sudut pandangan saya.

Jujur, saya letih dengan semua ni. Saya serik dengan perasaan tidak diperlukan. Hal-hal yang semacam,
"i just don't belong here, spare me a space for me and myself, don't bulk in my space, stay away from this wuteva-nut," or those wuteva thing yg boleh buat orang prejudis. Saya mahu berubah. Untuk itu, tolong saya. Saya xperlukan kritikan yang boleh buat saya jatuh, saya hanya mahu kamu berikan sedikit kekuatan dan kata semangat untuk saya menjadi lebih baik. Hanya itu. Kalaupun tidak mampu, tolong jangan prejudis dan hina saya. Saya juga punya hati dan perasaan. Kamu tahu apa erti sakit? Tolong jangan ulanginya. Hanya itu.

Kadang-kadang saya rasa tersisih bila teman2 senang merapatkan diri masing2 dalam kelompok mereka yg tersendiri sedangkan saya hanya mampu memandang dan memendam. Saya juga mahukan perhatian itu, saya juga mahu merasa diri ini penting, saya juga ingin meluangkan sejenak masa bersama kalian. Bukan ingin menyalahkan sesiapa, cuma menyesali kekurangan diri yang meresahkan. Dan kadang-kadang saya amat sakit bila waktu sya terasa diperlukan hanyalah pada waktu mereka buntu, bukan pada waku mereka ingin sama2 memerah otak mencari exit.

Orang tidak tahu apa yang saya fikirkan, orang tidak tahu apa yang saya rasakan, dan tidak semua orang mengalami apa yang saya lalui sekarang. Jadi jangan anggap semua orang seperti kamu, jangan ingat lorong hidup semuanya cerah dan lurus, dihiasi latar indah sepanjang jalan....banyak liku yang harus ditempuh dan ingat, stiap jalan hidup membawa takdir cerita yang berbeza.

Kalau saya mampu memilih, saya juga mahukan keistimewaan itu, kebahagiaan itu, dan ketenangan itu. Saya mahukan hidup seumpama itu. Kehidupan yang bagaikan sempurna dari seluruh sudut. Siapa mahu hidup bagai dalam lembah duri? Tapi apa yang hati ingin selalu tak seiring dengan rentak kaki berlari. Hati ingin bahagia, tapi kaki sudah xmampu melangkah dan tangan sudah tak mampu menggapainya.

Jadi tolong jgn cabar saya lagi. Saya mohon. Titik.

Saya bukan anti-sosial, saya hanya segan mahu bergaul. Saya tahu susah untuk hdup dengan rentak pasif dlm kancah bumi yg serba aktif sekarang, tapi apa yg mampu saya lakukan kiranya ini cara saya terdidik??  Saya bukan mahu menafikan kehendak sosialiti zmn sekarang, cuma intuisi diri tidak mengizinkan saya bergaul sebagaimana orang lain. Saya mahu, amat mahu hidup dlm lingkungan kawan yang ramai, tapi apa daya bila rasa malu itu membatasi semua keinginan hati. Saya hanya mampu memandang dan merasa cemburu pada teman2 yang agak aktif tanpa mampu mengubah keadaan saya sendiri. Jadi jangan pandang saya jelik kerana saya bukan tidak mahu berkawan, saya cuma tidak mampu kerana saya xpunya resipinya.

Saya bukan anak derhaka, dan saya tidak mahu Allah mengambil nyawa saya dalam keadaan sebaliknya. Ibu tak izinkan saya bergaul rapat dengan lelaki, bahkan dengan tiket "kwn sekelas" pon ibu masih mahu menanam curiga. Kawan2 lelaki yg agak rapat pun sy semai waktu blajar di sekolah menengah, lain dari itu tiada. Itupun dengan pengawasan berterusan dari ibu.

Jadi jgn kata saya anti-sosial. SAYA BUKAN ANTI-SOSIAL.

Monday, August 30, 2010

Shut up.

~~ku rayu lelap ku kembali, kerna ingin ku meniti jambatan mimpi, bertemankan unggas setia menyanyi, menemani gelap malam membayangi kamar hati...namun hilang sayup suaraku ditelan hembusan bayu sepi~~

~~nak tito... o.O


Ok. Tu post aku kat pesbuk mlm ni. Baru jek 2 saat yg lepas aku post. Haha. Jiwang sekejap. Namun sesungguhnya itulah yg aku mau sangat sekarang. TIDUR YANG LENA. Dah agak beberapa hari aku tido xlena ni? Ntah. Smalam tido lena jek? Aiseh, tangan x brsekongkol dgn ape yg ade d hati! Baru igt nk kelentong sikit..cheiit...

Shut up.

Kan best kalau aku mampu cakap mcm tu bila aku rasa annoyed? Kan best kalau aku mampu betulkan sume kesilapan yg aku dah lakukan? Kan best kalau aku x salahkan diri aku utk setiap kesalahan? Kan best kalau semua orang mahu memahami dan memaafkan? Kan best kalau mereka xmemendam perasaan? Kan best kalau perasaan xsenang hati itu mereka luahkan? Kan best kalau mereka menegur dan membetulkan? Kan best?
Malam ini malam Kan best....eh, taklah, taklah...acah jek tu..o_O
Malam ini mcm aneh. Aku rasa aku mcm tersepit dlm keadaan yg awkward. Keadaan dimana anda akn merasa bahawa anda tersepit antara dua pihak yg memaksa anda utk memilih salah satu. Persoalannya, mampukah? Bila yang anda harus pilih itu sama kondisinya? Yang ini mahu disokong pun salah, yang itu mahu dimarah pon, susah. Kalau anda di tempat saya, apa yang akan anda lakukan? Sila jawab di ruangan komen. 10 mrkah utk komen yg mmbantu, 11 markah utk komen yg langsung xlogik. ~~eh, eh..tetibe...  =P

Tapi sungguh, aku mcm dalam dilema. Nak ditegur susah, nak ditelan pon payah. Kadang-kadang aku rasa mcm nk give up jek, tapi hati dan niat xmghalalkan...

Aku tau aku bukan org yg tepat utk menegur, makanya aku tahankan aje...aku pon bukannya jenis yg kisah sangat, sbb tu aku slalu kne buli...kadang-kadang aku xprasan pon aku kne buli..haha..agak stupid kot? Biar la orang nk kata apa...lain org lain cara fikir...cara fikir aku mudah, slagi aku xanggap diri aku dibuli, aku akn diamkan aje. Trpulanglah kalau bg sesetengah org bnde tu mcm bodoh, tp bg aku sndri, it makes everything easier. Hey, selagi ia xdatangkan fatal probs, aku xkesah ok? But people who make me xplode for once never will face the good ME for good. Aku tak tipu. Aku mmg mcm ni, bukan seorang pndendam. Tapi bila aku marah, org tuh yg akn buat kputusan utk jauhkan diri dr aku. Benda ni pernah jd dlu. Sbb tu aku sgt susah nk mrh org, sbb bila aku marah, aku akan bertukar jd hijau dan spontan badan aku akn mgembang! Ok, itu tipu. Haha. Sedikit selingan di waktu serius. But seriously, Don't attempt death. Haha.

So, bila ada masalah mcm ni, aku jd mcm blurr...aku xtau side mne aku msti msuk, sbb dua2 pon sme level dlm ati. So, aku serahkan pd mereka utk settle, aku cuma akn brsuara when needed. Titik.

Mau tito...esok kls kul doblas...tp kul sploh kne p jmpe mdm nk tny psl lab manual. Need rest. Much. Chiao!!


Tuesday, August 24, 2010

~test dan aku~

0303 am. August 24th 2010.

Masih celik. Esok kelas 9 pg. Kau masih siumankah, Buttercup?? Sejak bila kau jadi anak beranak burung antoO ni?? Sudah 3pg tp xtdo lagi, esok nk bgun pagi mula terkebil-kebil lmbat pegi kelas nak nangis la hape laa...suh tido awl2 tamau, kunun la mata tahan lama...ko ingat mata baru boleh la tahan lama2 kalu mcm ni cara guna?? tatau.~~ngeeehee...

Okeh2...mcm lari topik da ni. Heheh. Sori, aku agak xcited sbab agak da lama x update belog. Bz weh!! Dgn kuiznye, lab reportnye, tutorialnya, esemennye...dan tadi........ade test kimia. Uyeaa!! Haha. Ok la. Aku tipu. Aku xhepi pon sbenarnya. But feeling better than mse jwb kuiz math ari tu kot? Dem. Sakit ati lg kalo tringat kes itu....kali ni mcm ok sikit kot, boleh laa...gile pulun abes2 tadi..haha...mse dpt soklan muke blurr tatau hape...ade kot dlm stengah jam aku menilik soklan kimia...pastu bru dpt tgok scara rasional 1-1 soklan cmne..haha...aku agak hepi sekarang...td mcm nk pecah otak duk revise balik ape yg telah di studikan...skrg da boleh ktawa dgn hepi..

Sebab tajuk aku hari ni pasal test, aku ingin nak cerita pasal test dgn aku, start dr mse UPSR dulu...smpai la msuk era PMR,...smpai la mnjelangnya SPM...sehinggalah aku jwb final exam kat TATiUC...smpaila aku mnjejakkan kaki di bumi MICET yg brtuah ni...nak dengar? Kalau  xnak, anda boleh jek tekan butang pangkah di sudut kanan window anda dan log keluar. Sesungguhnya tiada sape yg akn rugi barang satu sen pon..haha..

Mase aku UPSR, aku ni bukan budak baik pon. Mak suh pegi skolah studi, aku lepak main getah ngn member2 kat blakang kelas mse cg xde...keje skola salu xbuat, pastu kne denda diri ats kerusi...tu oke lagi, paling aku xtahan, ada cg bahasa mlayu ak mse drjah 5 dulu, Puan Rahimah kot nme dia...aku dh agk lupa laa...Cikgu ni sorang la aku paling xbrani nk main2 dlm kelas. Keje skolah pulak salu jek siap ontime...pasai pa?? Pasai dlu mase aku kuat memain dlu, aku dh penah kena ngn Cikgu ni...Haritu, mcm bese, aku lupa nk siapkan keje skolah yg dia bg...skali dia suh diri ats kerusi...pastu dia datang kat aku, dia pun seluk tangn dia yg lmbut tu lam tudung aku lalu...zaaaasss!!!!

"adoi!!" aku pon terjerit! [dlm ati jek la...jerit dpn cg mau naya aku kne bebel...=( ]

cikgu tarik sideburn aku...sakit woooo...korang try la suh memember korang tarik korang nye sideburn, tgok skit ke x...
huhuk...pastu trus aku insaf...da xmemain lg dah...
tp, TERIMA KASIH CIKGU....sebab bile cikgu buat mcm tu, baru sy study sungguh2..dan dpt jd apa yg sy jd skrg ni...kalu xdisebabkan cikgu buat camtu dulu, agak2 saya masih lg budak jlnn yg asik men getah jek kot?? acah je...=PP

eh, bile nk msuk topik test??

haha....sbenarnya point aku yg ni jek: aku ni susah nk study awal2. Dari dulu lagi, dr zmn darjah 1 smpaila umur da nak masuk 20, aku masih lg cmni...aku xsuke study awl2...

ramai org yg bila aku ckp mcm ni, dorang akn kte, huh, nk study last2 minit, fail karang baru tau!

but actually, aku sbnarnya cpt nantok...+ + klu study kimia...wah.....boleh lelap kot dlm 5 minit?? Huhu..sebab tu aku xleh study awal2...ble aku study last minute, baru ad pressure sikit...so time tuh la aku akn fokus sungguh2...mmg aku pulun betul2...aku tatau la kalu orang kata style aku ni cam bodoh jek...susah nk score or what so ever, but hey!! my life, my result...my suke hatilah!! bukannya kacau gred korang pon kan? bluekk  =PP [eh, eh...tetibe jek jd mengade..haha ]

so da point kat sini ialah....aku ngn test mmg xboleh brpisah...~~ngeeheehee...poyo jek...
smpai jumpa lagi...

p/s: entry kali ni agak kacau bilau...assume jek la aku tulis smbil pejam mate ye... =))

Thursday, August 19, 2010

Ufh! Yeay!!!

Oke.

Ada 2 lontaran perasaan yg brbeza di situ. Kerana ada 2 prkara pnting yg ak nk adukan disini. Ecece...mcm dewan sidang msalah2 rakyat jelata la pulak. Hahaha. Cut the crap.

Pertama: Aku da hilang confident.


18 Agustus 2010. Aku ada test math. Study, mcm nk rak sbb aku ske math. Sume soalan aku drill balik, mne yg lompang aku tampung, smata-mata sbb nk score. Pg hari, bangun, kepala sakit. Dem. Dlm byk2 hari, hari ni jugak yg dia pilih utk sakit. Xboleh tggu cuti ke nk sakit pon? Kuajaq. Tp xpe, aku msih hidup dan brnafas dan masih mampu brtahan. Tp mse masuk bilik tutorial, sakit kpala mcm mnendang nendang dinding otak pulak. Siot tol. Aku try jwb jugak, tp nombor2 tu sume da nmpak lain mcm. Nasib baik jugak cuma ada dua soalan. Cume knapa soalan2 tuh nmpk mcm susah lain macam? Agak2 dlm 45 mnit jugak kot aku ushar soklan no 1 aje. Lps sejam..................................., tteeeeeeeeeeeeeeeetttt!!!!

"Ok, masa sudah tamat. Sila hantar jwpn anda ke dpan,"

What???? Dem! Aku bru nk start no 2! Rasa mcm nk nangis mse submit jwpn. Aku kuar jek dari bilik tutorial, terus capai math note.

Dan tahukah kalian ape yg aku tengok??

Sume soalan tuh aku dh jawab dgn cmerlangnya dlm tutorial! Aku xmampu nk tengok lama2. Mata rasa cam dh bengkak je. Dh la otak pon tgh buat hal. Aku tutup math note, aku balik bilik. Pasrah. Hari ni maybe dah dpt tgok marks kot. But, aku xde hati nk check out dpt brape. SBB AKU XSCORE. -_-"


Mr Zaihar, may u approve if i want to retake the test??

|dun wanna cry, but really want to..|




Kedua: I'm again cheered up!!!

Sedikit happy sekarang. Better than before. Ouh, ade brita yg buat saya happy!! =))

Smalam mse study ngn Ina ngn Hariz, nmpak AJK budaya tgh buat meeting. Dorang bincang psl Lip Lap Raye kot? Ntah. Agak jek tuh. Xlme lg kan da rye... huhu. Ok, stop. Xde kaitan ok? =P

Lps dorang meeting, [aku duk ushar jek, sbb aku kan ahli budaya, ~~ngeee] mse tuh, aku tgh menyedut ice blended butter scotch...um....sdapye...[serpih phale pose aku doe...aish...-_-" ] Haha...pastu, aku baru jek nak membelek nota kimia, poket baju ak brgetar...zzz.....zzz.....huish, spe lak yg msej aku ne?? Terasa glemer skejap...hahak..bukak aje mesej;

"Assalamualaikum. Aku ------- dri kelab kbudayaan . . 19.8.2010 akn ad klaz seni muzik ! Pkul 10mlm di blik tutorial 2 ! Hope boleh datang . "

Ooo yeay!!!! Mse tuh rse cam nk melompat kot....haha! suke2!! Dah lame tau, aku tggu seni muzik buat kelas, ade jugak akhirnya..haha! Ku ketawa lagi...dan lagi...dan lagi.... hahaha...but seriously, aku excited tunggu malam ni...nak blaja men gitar, nk blaja men gitar...uwuwu....nnti mlm ni ak story lg ye, ape jd...okeh??

~~Fara msuk seni tari...harap dia dpt buat psmbahan mse Lip Lap Raye.....go Fara!!! haha  ^^,

|ku bahagia! =D |


p/s: baru lps buat bnda bodo ngn Fara ngn Intan..haha  =D

Monday, August 16, 2010

Pose mase kecik2 dlu....


**Tajuk entry adalah utk tujuan komersial, bukan gmbaran sebenar lokasi kejadian [uik?? tetibe jek...]

Ooooooooooo.............yes!!

Hari ni sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattt MELETIHKAN!!

Kelas dr jam spuluh pagi sampai 3 petang, break sekejap sejam dr 3-4 petang, then kls drawing dari 4-6 petang..solat zohor ngn asar pun semput2 jek...aaaarrrggghhhh!!! letihnyee...sob, sob..chett!! Pe kes nanes2 mcm awex ni..geli..tp letih...huhuk...

but neway..best jugak sebenarnye..x la terasa mne keletihan berpuasa..haha..skema nye ayt ku..haha....
eh, cakap pasal pose ni sebenarnya kan, aku ingat lagi mase aku kecik2..mse tu, aku still sekolah rndah lg kot??

*          *          *          *          *

Masa aku darjah 3 [kot?], aku masuk kelas kafa dekat masjid kuala. Masjid tu kire dekat sangat dengan umah nenek aku. Kelas tu hujung minggu jek...dr pukul 8pg sampai 12 tghari. Lepas kelas kafa tu, besenye aku lepak-lepak a ngan kak long aku kat tangga kelas smntara tggu ayh aku amik. Agak-agak ayah aku dh sampai, msti dia drop kitorang kat umah maktok [nenek] aku, nk bg kitorang spend cuti 2 hari tu kat umah maktok aku yg trcinta...
Duk umah maktok aku best tau! Pasal umah dia ada mcm2 jenis tape video...dr crita hantu smpai la ke crita hindustan..mmg puas la kitorang layan...tapi sekarang ni aku dah xpenah jmpe kot tape video tu sume...

|ni la rupanya tape video jenih2 lama tu...aku rasa sekarang ni da xde kot|

|yang ni pulak dia pnye player...sila abaikan laptop yg xmbawa sbarang maksud tuh|
...so, kalau kitorang g umah dia, mmang layan la...mse tuh, maktok aku ade kedai keropok...jd most of d time mmg dia xde kat rumah ibu..dia biasa duk kat kedai kat depan umah. Aku dgn kak long aku pulak, kalau dah ada kat umah maktok aku mmg puas hati la kitorang godam hrte pusaka beliau..dengan teko hiasannya kitorang isi air sunquick, wat konon2 main masak2 versi real laa...tmbah lagi kalau spupu2 aku pon join skali..perghh! Memang masak la kitorang kne tazkirah petang tu..

Nak dijadikan ceritanya..ada satu hari tu di bulan pose yang hening...kitorang tbe2 dilanda kebosanan yang amat. Tak tau la knape...puas da duk ulang tayang cite antu cina smbil mengangkut eskrem malaysia[dulu kitorang xpggil eskrem ni eskrem malaysia tau....kitorang panggil eskrem batang.....tttiiiiitt....tolong jgn fikir yg bukan2 ye...]...smpai nk abis satu peti kitorang duk kemam.
Sekali datang la idea best dr kpala otak berjambul sepupu aku,
"weh, g pata jum?" 
kitorang yg masih keanak-anakan semuanya pun dgn riang rianya la bangun. Sorang lagi sepupu aku tak ikut, pasal dia kecik lagi mase tuh...kitorang pun nak ajak bimbang, tak ajak kesian. Last-last x ajak jugak. *Padan muke* Sepupu aku ni punya cerdik, dia ajak kitorang lalu ikut belakang rumah, taknak bagi arwah che[atuk] ngn maktok aku tau. Agak2 dlm 5 minit pastu, smpai la kitorang kat pantai....tak la jauh mane pon...seberang jalan jek dr kedai keropok maktok aku..haha!!
Plan asalnya, kitorang nak g jln2 main air jek...tapi, yela kan..budak2...mse tu iman xkuat lg...tgok jek spupu aku yg jd masterpiece mastermind tuh trjun air...kitorang pon xtggu lame dh...maka dgn enjoynya kitorang mndi pntai smpai xsedar matahari dh msuk selimut..
Sedar xsedarnya hari dah senja, bila....

"Astaghfirullahalazim!!! Tak padan besar, xsedar hari dh maghrib xreti2 nk balik rumah???"

...zaassss!!! lipat 180 darjah kitorang berpaling dan itu dia!!! Che kitorang dah tunggu dekat tebing pantai dengan rotan pnjang sebilah yang bersinar-sinar dipanah matahari! Smua dah kaku, jd tunggul dlm air laut. Spupu aku siap tercebik-cebik dah, takut nye pasal...

"BALIK SEKARANG!!"

Maka dengan sentence tuh, kitorang dengan penuh lemah gemalai pantas meloncat naik dan berlari balik. Takut weyh! Karang kena libas sedas mau melolong aku 4 malam xboleh tdo..huhu...mmg slamat la kitorang pasal che xsmpat tangkap sorang pon. Yang xbestnya, masuk aje pintu dapur maktok aku dh ready dgn sebilah lg rotan, UWAAA!!!!
Maka malam itu kami akhiri dengan tawa dan airmata...sebab free jek kena tazkirah dan yg paling tak tahan, sume dgn rasminya batal pose!!! uwaaa!! hangus sehari lapar xmakan xdpt phala..mndi laut punye psl...uwuwu...

*          *          *          *          *

Sampai skarang ak ingat lagi psl ni. Dr peristiwa ni la aku tau mse pose xboleh mandi berendam rupenye...dan psl pristiwa ni la aku ngn sepupu2 yg brtuah jd fobia seminggu ngn air laut..hahaha...achik, along, ateh, apih, kak long...agak2 dh besar ni nk buat cmni lg x?? hahaha!!

oh ya, aku tau dh lmbat..tapi...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK,
BULAN PENUH KEMAAFAN DAN KEBERKATAN...



p/s: nak tau x spe yg repot psl kitorang p pntai? adik spupu aku yg kne tinggal kat umah tu la bawak perut mulut! Jeles pnye pasal dia tibai kitorang balik, kuasam tolll!!!

August 16th, 2010. 0256 hrs. All done.

August 16th, 2010. 0256 hrs. All done.


Ecesss...ayat macam aku dah setel satu jenayah terancang jek. ahaxx. mengade jek,  kan? kan??


Haha. Aku dah deactivate akaun fb.

"WHATT????"
[silakan terkejut sebagaimana di atas ye]

Yup, aku dah deactivate. Kenapa? Tolong jangan tanya. Aku rasa macam banyak sangat sebab yang boleh aku beri. Nak suruh aku cite ke? Um....sanggup tunggu ikan mas beranak anak paus? hahak. Ya, itu tandanya alasan aku sangat banyak.
Tapi, disebabkan aku rasa macam nak bercerita, ok la...aku bagi sebab ye.


1. Sebab fb, aku banyak buat dosa.
Mesti korang musykil kan? Kenapa pulak buat dosa? Ko ke yg buat rancangan runtuhkan PBB?? Ouh, no no no...jangan kaitkan aku ye...bab tu aku x salah...aku xde kene mengena ye...tolong jangan salah faham..=P
Fb banyak ajar aku sbnarnye...ajar aku lalai, ajar aku main-main..ajar aku math...tiittttttt...sdikit penipuan di situ ye...bile pulak fb jd cg math aku ni? huhuk..padan la math salu fail...blajar ngan cg xde cop sirim rupenye...aish..
tp..yes, mmg ak byk buat dosa sbb fb. aku salu tdo lmbat, lewat p kls..[uwuwu...ak plajar yg teruk..]  dan paling tak tahan, kalau aku duk layan fb pastu msuk wktu..aku lengahkan waktu solat...dosenya ak...so akhirnya aku amik keputusan drastik, DEACTIVATEkan akaun fb...


2. Sebab fb, aku jd malas.
yep, malas. Malas bangun awal, malas nak siap p kls, even nk mkn pun aku mls kot?? isy..tipu lagi...aku kuat makan ok...makan ni ibarat tenet jugak..tanpanya lemah la aku..[kot??] belum tau lagi..nnti aku try jauhkan diri dr tenet dan makan..kte tengok ape akan jadi strusnya..haha
kadang-kadang bila aku tengok kawan2 yang lain macam syoknye raye study, aku jadi jeles sangat-sangat..bile la aku bleh jadi rajin camtuh? msti pointer cecah atap ostel ni...tapi aku? bagi aku buku kimia dalam masa lima minit pastu sila rompak bilikku..msti syiok orang sauk sume hrta aku..dah aku tido kaw2 xhengat dunia pe kes???? ye, kerana buku kimia yang bertuah..bukan aku malas study okeh, tapi bg certain subjek...aku mmg cepat nantok. [tapi kalau bagi aku sploh drawing, aku boleh bg siap dlm sehari jek..haha..aku SANGAT suka drawing!!] begitulah kenyataan hidup seorang gadis sunti pelajar yang bertauliah..haha. Ayat perasan xleh blah.. =PP utk diri sndiri..sila sedar dr mimpi anda ye..


3. Sebab fb, aku jadi kacang lupakan kulit.
Yang ni aku malas nak ulas panjang lebar. Aku jadi kacang lupakan kulit [ouh, teringat kartun kul 7mlm kat tv1 dulu..kacang, kacang, kacang...zira sila baca sambil menyanyi lagu tema cite kartun tu ye..haha =D ] sebab da la banyak buat dosa, malas pulak tuh. Pastu mula la terkebil-kebil bila ingat janji lama, masa mula-mula masuk blajar dulu. Konon nak balas jasa mak ayah la, nak bahagiakan mak ayah la...nak tukar duk umah besar la...nak kawin anak raja orang kaya la..macam macam janji dan sumpah setia bagai...sampai cair meleleh-leleh ayaq lioq..kononnye laa..konon...pastu sekarang, apa jadi??? janji ke mana, belajar ke mana...fb jugak yg aku hadap hari-hari...haishh...


So, disebabkan sebab2 diatas la antaranya..aku putuskan utk mengdeactivatekan akaun fb smpaila ke satu masa yg akan ditetapkan kembali. Harap-harap lepas ni, aku akan berubah ke arah yg lebih baik.. =))


tapi kalau tutup akaun fb, susah jugak aku nk kontek kwn2 aku balik...da la fon aku wat prangai kejadahnye...ape masalah dia ntah...tetibe nk cari gaduh ngan aku...lempar masuk lombong baru nak tau sedar diri agaknye...eh, eh..tutor kimia baru sekerat jalan da! haish!!


p/s: tapi, study kimia agak me'nantok'kan laa...micos90, zira n jannah, boleh ajar sy x??



Monday, August 9, 2010

hari yang....confusing?? -_-"

tadi ada kelas feqah. went with Mimi, Izzatul, Muna and Farah. went back with Mimi. haha. getting any smaller by chance? no comment!! =))
balik, singgah cafe. ingat nk beli pau ngan air, tp pau da abes!! uwaaa!! air jek la jd pngganti..huhuk  ='((
tgh tggu air siap, jumpa dia. Him. AS. pakai baju same kaler ngn mimi. kuat btul jodoh dorang. huhu. xleh la ak nk msuk line..haishh...gatal!! *dush dush* neway, balik, duk kat spot fevret utk sesi luahan isi hati.
byk jugak la yg mimi cerita...things bout them, memories....dan ak rse kesian. kesian sbb dorang xlast. they DO look good together. sayang betul. dan ak pulak, i start feeling uneasy. susah la kalau xjujur dgn diri sndiri ni. sakit hati tp xtau nk lpskan, trase ati tp tatau cmne nk luahkan...akhirnya?? telan la sorang2..pahit mcm mne pon, perit mcm duri pon..telan je laa..dah itu jek choice yg paling snang utk ak buat..='((
time balik bilik dan bukak facebook [ouh, tolong!! fb dh suntik virus nk bg ak lekat dpn lappy jek! anybody please terminate this!!!!], dan ak bce balik msej2 lme...yg klaka, yg sdih, yg mcm bingung-bingung..haha...yg ntah ape2 tp buat ak hepi smcm..smpai budak sbelah ni ingat ak mengigau jek..haha...
the best part, aku jpe msej ni;

BuBur SuSu May 24 at 3:11pm
u noe jan, i da kne virus blogging...i bukak blog..haha..marah sikit..internet da rosakkan budak baik ni....uwuwu..but klu nk mlawat, ni address nye,
khalisdamia.blogspot.com
Al Jannah May 25 at 7:54am
qlh2...stop the blog please before it become malignant to u......
BuBur SuSu May 25 at 7:59am
well, the damage is done..there's no turning back... =))
Al Jannah May 25 at 8:07am
bek p cri ubet cpt..haha..sy da bce da..best.......=))) i lve it....hehe
BuBur SuSu May 25 at 8:11am
hahahaha...nnti sy mntak tolong zira produce ubat utk ketagihan internet..awk pn bleh tumpang skaki..haha..nnti sy nk post byk lagi psl kte mse skolah dlu, insyaAllah... =))

haha..
yang paling penting skali mstila yang ni; 
"..nnti sy nk post byk lagi psl kte mse skolah dlu,"
rse mcm rndu pada kenangan dulu pulak..haha..but, nk post gmbar pon, mse skolah dulu kurang sgt brgmbr...so kalu ad gmbr pon byk gmbar2 yg dh trbaru..yg diambil mse kitorang da start msuk kolej, matriks...so...nnti la....nk upload something yg special kes sikit...skarang ni, kita njoy dgn yg ni dlu,

|Baby|~Ni bukan kitorang ye, tp baby ni comel..so kitorang amik n editkan,
sbb dulu kitorang mmg secomel tuh..hehe

|meoww|~Obviously, yg ni lagi laaa bukan kitorang..hehe...
|K.A.M.I|~ok, yg ni baru kitorang...miss t


miss them, and the time before.....BIG TIME!!!!