daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 30, 2010

Shut up.

~~ku rayu lelap ku kembali, kerna ingin ku meniti jambatan mimpi, bertemankan unggas setia menyanyi, menemani gelap malam membayangi kamar hati...namun hilang sayup suaraku ditelan hembusan bayu sepi~~

~~nak tito... o.O


Ok. Tu post aku kat pesbuk mlm ni. Baru jek 2 saat yg lepas aku post. Haha. Jiwang sekejap. Namun sesungguhnya itulah yg aku mau sangat sekarang. TIDUR YANG LENA. Dah agak beberapa hari aku tido xlena ni? Ntah. Smalam tido lena jek? Aiseh, tangan x brsekongkol dgn ape yg ade d hati! Baru igt nk kelentong sikit..cheiit...

Shut up.

Kan best kalau aku mampu cakap mcm tu bila aku rasa annoyed? Kan best kalau aku mampu betulkan sume kesilapan yg aku dah lakukan? Kan best kalau aku x salahkan diri aku utk setiap kesalahan? Kan best kalau semua orang mahu memahami dan memaafkan? Kan best kalau mereka xmemendam perasaan? Kan best kalau perasaan xsenang hati itu mereka luahkan? Kan best kalau mereka menegur dan membetulkan? Kan best?
Malam ini malam Kan best....eh, taklah, taklah...acah jek tu..o_O
Malam ini mcm aneh. Aku rasa aku mcm tersepit dlm keadaan yg awkward. Keadaan dimana anda akn merasa bahawa anda tersepit antara dua pihak yg memaksa anda utk memilih salah satu. Persoalannya, mampukah? Bila yang anda harus pilih itu sama kondisinya? Yang ini mahu disokong pun salah, yang itu mahu dimarah pon, susah. Kalau anda di tempat saya, apa yang akan anda lakukan? Sila jawab di ruangan komen. 10 mrkah utk komen yg mmbantu, 11 markah utk komen yg langsung xlogik. ~~eh, eh..tetibe...  =P

Tapi sungguh, aku mcm dalam dilema. Nak ditegur susah, nak ditelan pon payah. Kadang-kadang aku rasa mcm nk give up jek, tapi hati dan niat xmghalalkan...

Aku tau aku bukan org yg tepat utk menegur, makanya aku tahankan aje...aku pon bukannya jenis yg kisah sangat, sbb tu aku slalu kne buli...kadang-kadang aku xprasan pon aku kne buli..haha..agak stupid kot? Biar la orang nk kata apa...lain org lain cara fikir...cara fikir aku mudah, slagi aku xanggap diri aku dibuli, aku akn diamkan aje. Trpulanglah kalau bg sesetengah org bnde tu mcm bodoh, tp bg aku sndri, it makes everything easier. Hey, selagi ia xdatangkan fatal probs, aku xkesah ok? But people who make me xplode for once never will face the good ME for good. Aku tak tipu. Aku mmg mcm ni, bukan seorang pndendam. Tapi bila aku marah, org tuh yg akn buat kputusan utk jauhkan diri dr aku. Benda ni pernah jd dlu. Sbb tu aku sgt susah nk mrh org, sbb bila aku marah, aku akan bertukar jd hijau dan spontan badan aku akn mgembang! Ok, itu tipu. Haha. Sedikit selingan di waktu serius. But seriously, Don't attempt death. Haha.

So, bila ada masalah mcm ni, aku jd mcm blurr...aku xtau side mne aku msti msuk, sbb dua2 pon sme level dlm ati. So, aku serahkan pd mereka utk settle, aku cuma akn brsuara when needed. Titik.

Mau tito...esok kls kul doblas...tp kul sploh kne p jmpe mdm nk tny psl lab manual. Need rest. Much. Chiao!!


Tuesday, August 24, 2010

~test dan aku~

0303 am. August 24th 2010.

Masih celik. Esok kelas 9 pg. Kau masih siumankah, Buttercup?? Sejak bila kau jadi anak beranak burung antoO ni?? Sudah 3pg tp xtdo lagi, esok nk bgun pagi mula terkebil-kebil lmbat pegi kelas nak nangis la hape laa...suh tido awl2 tamau, kunun la mata tahan lama...ko ingat mata baru boleh la tahan lama2 kalu mcm ni cara guna?? tatau.~~ngeeehee...

Okeh2...mcm lari topik da ni. Heheh. Sori, aku agak xcited sbab agak da lama x update belog. Bz weh!! Dgn kuiznye, lab reportnye, tutorialnya, esemennye...dan tadi........ade test kimia. Uyeaa!! Haha. Ok la. Aku tipu. Aku xhepi pon sbenarnya. But feeling better than mse jwb kuiz math ari tu kot? Dem. Sakit ati lg kalo tringat kes itu....kali ni mcm ok sikit kot, boleh laa...gile pulun abes2 tadi..haha...mse dpt soklan muke blurr tatau hape...ade kot dlm stengah jam aku menilik soklan kimia...pastu bru dpt tgok scara rasional 1-1 soklan cmne..haha...aku agak hepi sekarang...td mcm nk pecah otak duk revise balik ape yg telah di studikan...skrg da boleh ktawa dgn hepi..

Sebab tajuk aku hari ni pasal test, aku ingin nak cerita pasal test dgn aku, start dr mse UPSR dulu...smpai la msuk era PMR,...smpai la mnjelangnya SPM...sehinggalah aku jwb final exam kat TATiUC...smpaila aku mnjejakkan kaki di bumi MICET yg brtuah ni...nak dengar? Kalau  xnak, anda boleh jek tekan butang pangkah di sudut kanan window anda dan log keluar. Sesungguhnya tiada sape yg akn rugi barang satu sen pon..haha..

Mase aku UPSR, aku ni bukan budak baik pon. Mak suh pegi skolah studi, aku lepak main getah ngn member2 kat blakang kelas mse cg xde...keje skola salu xbuat, pastu kne denda diri ats kerusi...tu oke lagi, paling aku xtahan, ada cg bahasa mlayu ak mse drjah 5 dulu, Puan Rahimah kot nme dia...aku dh agk lupa laa...Cikgu ni sorang la aku paling xbrani nk main2 dlm kelas. Keje skolah pulak salu jek siap ontime...pasai pa?? Pasai dlu mase aku kuat memain dlu, aku dh penah kena ngn Cikgu ni...Haritu, mcm bese, aku lupa nk siapkan keje skolah yg dia bg...skali dia suh diri ats kerusi...pastu dia datang kat aku, dia pun seluk tangn dia yg lmbut tu lam tudung aku lalu...zaaaasss!!!!

"adoi!!" aku pon terjerit! [dlm ati jek la...jerit dpn cg mau naya aku kne bebel...=( ]

cikgu tarik sideburn aku...sakit woooo...korang try la suh memember korang tarik korang nye sideburn, tgok skit ke x...
huhuk...pastu trus aku insaf...da xmemain lg dah...
tp, TERIMA KASIH CIKGU....sebab bile cikgu buat mcm tu, baru sy study sungguh2..dan dpt jd apa yg sy jd skrg ni...kalu xdisebabkan cikgu buat camtu dulu, agak2 saya masih lg budak jlnn yg asik men getah jek kot?? acah je...=PP

eh, bile nk msuk topik test??

haha....sbenarnya point aku yg ni jek: aku ni susah nk study awal2. Dari dulu lagi, dr zmn darjah 1 smpaila umur da nak masuk 20, aku masih lg cmni...aku xsuke study awl2...

ramai org yg bila aku ckp mcm ni, dorang akn kte, huh, nk study last2 minit, fail karang baru tau!

but actually, aku sbnarnya cpt nantok...+ + klu study kimia...wah.....boleh lelap kot dlm 5 minit?? Huhu..sebab tu aku xleh study awal2...ble aku study last minute, baru ad pressure sikit...so time tuh la aku akn fokus sungguh2...mmg aku pulun betul2...aku tatau la kalu orang kata style aku ni cam bodoh jek...susah nk score or what so ever, but hey!! my life, my result...my suke hatilah!! bukannya kacau gred korang pon kan? bluekk  =PP [eh, eh...tetibe jek jd mengade..haha ]

so da point kat sini ialah....aku ngn test mmg xboleh brpisah...~~ngeeheehee...poyo jek...
smpai jumpa lagi...

p/s: entry kali ni agak kacau bilau...assume jek la aku tulis smbil pejam mate ye... =))

Thursday, August 19, 2010

Ufh! Yeay!!!

Oke.

Ada 2 lontaran perasaan yg brbeza di situ. Kerana ada 2 prkara pnting yg ak nk adukan disini. Ecece...mcm dewan sidang msalah2 rakyat jelata la pulak. Hahaha. Cut the crap.

Pertama: Aku da hilang confident.


18 Agustus 2010. Aku ada test math. Study, mcm nk rak sbb aku ske math. Sume soalan aku drill balik, mne yg lompang aku tampung, smata-mata sbb nk score. Pg hari, bangun, kepala sakit. Dem. Dlm byk2 hari, hari ni jugak yg dia pilih utk sakit. Xboleh tggu cuti ke nk sakit pon? Kuajaq. Tp xpe, aku msih hidup dan brnafas dan masih mampu brtahan. Tp mse masuk bilik tutorial, sakit kpala mcm mnendang nendang dinding otak pulak. Siot tol. Aku try jwb jugak, tp nombor2 tu sume da nmpak lain mcm. Nasib baik jugak cuma ada dua soalan. Cume knapa soalan2 tuh nmpk mcm susah lain macam? Agak2 dlm 45 mnit jugak kot aku ushar soklan no 1 aje. Lps sejam..................................., tteeeeeeeeeeeeeeeetttt!!!!

"Ok, masa sudah tamat. Sila hantar jwpn anda ke dpan,"

What???? Dem! Aku bru nk start no 2! Rasa mcm nk nangis mse submit jwpn. Aku kuar jek dari bilik tutorial, terus capai math note.

Dan tahukah kalian ape yg aku tengok??

Sume soalan tuh aku dh jawab dgn cmerlangnya dlm tutorial! Aku xmampu nk tengok lama2. Mata rasa cam dh bengkak je. Dh la otak pon tgh buat hal. Aku tutup math note, aku balik bilik. Pasrah. Hari ni maybe dah dpt tgok marks kot. But, aku xde hati nk check out dpt brape. SBB AKU XSCORE. -_-"


Mr Zaihar, may u approve if i want to retake the test??

|dun wanna cry, but really want to..|




Kedua: I'm again cheered up!!!

Sedikit happy sekarang. Better than before. Ouh, ade brita yg buat saya happy!! =))

Smalam mse study ngn Ina ngn Hariz, nmpak AJK budaya tgh buat meeting. Dorang bincang psl Lip Lap Raye kot? Ntah. Agak jek tuh. Xlme lg kan da rye... huhu. Ok, stop. Xde kaitan ok? =P

Lps dorang meeting, [aku duk ushar jek, sbb aku kan ahli budaya, ~~ngeee] mse tuh, aku tgh menyedut ice blended butter scotch...um....sdapye...[serpih phale pose aku doe...aish...-_-" ] Haha...pastu, aku baru jek nak membelek nota kimia, poket baju ak brgetar...zzz.....zzz.....huish, spe lak yg msej aku ne?? Terasa glemer skejap...hahak..bukak aje mesej;

"Assalamualaikum. Aku ------- dri kelab kbudayaan . . 19.8.2010 akn ad klaz seni muzik ! Pkul 10mlm di blik tutorial 2 ! Hope boleh datang . "

Ooo yeay!!!! Mse tuh rse cam nk melompat kot....haha! suke2!! Dah lame tau, aku tggu seni muzik buat kelas, ade jugak akhirnya..haha! Ku ketawa lagi...dan lagi...dan lagi.... hahaha...but seriously, aku excited tunggu malam ni...nak blaja men gitar, nk blaja men gitar...uwuwu....nnti mlm ni ak story lg ye, ape jd...okeh??

~~Fara msuk seni tari...harap dia dpt buat psmbahan mse Lip Lap Raye.....go Fara!!! haha  ^^,

|ku bahagia! =D |


p/s: baru lps buat bnda bodo ngn Fara ngn Intan..haha  =D

Monday, August 16, 2010

Pose mase kecik2 dlu....


**Tajuk entry adalah utk tujuan komersial, bukan gmbaran sebenar lokasi kejadian [uik?? tetibe jek...]

Ooooooooooo.............yes!!

Hari ni sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattt MELETIHKAN!!

Kelas dr jam spuluh pagi sampai 3 petang, break sekejap sejam dr 3-4 petang, then kls drawing dari 4-6 petang..solat zohor ngn asar pun semput2 jek...aaaarrrggghhhh!!! letihnyee...sob, sob..chett!! Pe kes nanes2 mcm awex ni..geli..tp letih...huhuk...

but neway..best jugak sebenarnye..x la terasa mne keletihan berpuasa..haha..skema nye ayt ku..haha....
eh, cakap pasal pose ni sebenarnya kan, aku ingat lagi mase aku kecik2..mse tu, aku still sekolah rndah lg kot??

*          *          *          *          *

Masa aku darjah 3 [kot?], aku masuk kelas kafa dekat masjid kuala. Masjid tu kire dekat sangat dengan umah nenek aku. Kelas tu hujung minggu jek...dr pukul 8pg sampai 12 tghari. Lepas kelas kafa tu, besenye aku lepak-lepak a ngan kak long aku kat tangga kelas smntara tggu ayh aku amik. Agak-agak ayah aku dh sampai, msti dia drop kitorang kat umah maktok [nenek] aku, nk bg kitorang spend cuti 2 hari tu kat umah maktok aku yg trcinta...
Duk umah maktok aku best tau! Pasal umah dia ada mcm2 jenis tape video...dr crita hantu smpai la ke crita hindustan..mmg puas la kitorang layan...tapi sekarang ni aku dah xpenah jmpe kot tape video tu sume...

|ni la rupanya tape video jenih2 lama tu...aku rasa sekarang ni da xde kot|

|yang ni pulak dia pnye player...sila abaikan laptop yg xmbawa sbarang maksud tuh|
...so, kalau kitorang g umah dia, mmang layan la...mse tuh, maktok aku ade kedai keropok...jd most of d time mmg dia xde kat rumah ibu..dia biasa duk kat kedai kat depan umah. Aku dgn kak long aku pulak, kalau dah ada kat umah maktok aku mmg puas hati la kitorang godam hrte pusaka beliau..dengan teko hiasannya kitorang isi air sunquick, wat konon2 main masak2 versi real laa...tmbah lagi kalau spupu2 aku pon join skali..perghh! Memang masak la kitorang kne tazkirah petang tu..

Nak dijadikan ceritanya..ada satu hari tu di bulan pose yang hening...kitorang tbe2 dilanda kebosanan yang amat. Tak tau la knape...puas da duk ulang tayang cite antu cina smbil mengangkut eskrem malaysia[dulu kitorang xpggil eskrem ni eskrem malaysia tau....kitorang panggil eskrem batang.....tttiiiiitt....tolong jgn fikir yg bukan2 ye...]...smpai nk abis satu peti kitorang duk kemam.
Sekali datang la idea best dr kpala otak berjambul sepupu aku,
"weh, g pata jum?" 
kitorang yg masih keanak-anakan semuanya pun dgn riang rianya la bangun. Sorang lagi sepupu aku tak ikut, pasal dia kecik lagi mase tuh...kitorang pun nak ajak bimbang, tak ajak kesian. Last-last x ajak jugak. *Padan muke* Sepupu aku ni punya cerdik, dia ajak kitorang lalu ikut belakang rumah, taknak bagi arwah che[atuk] ngn maktok aku tau. Agak2 dlm 5 minit pastu, smpai la kitorang kat pantai....tak la jauh mane pon...seberang jalan jek dr kedai keropok maktok aku..haha!!
Plan asalnya, kitorang nak g jln2 main air jek...tapi, yela kan..budak2...mse tu iman xkuat lg...tgok jek spupu aku yg jd masterpiece mastermind tuh trjun air...kitorang pon xtggu lame dh...maka dgn enjoynya kitorang mndi pntai smpai xsedar matahari dh msuk selimut..
Sedar xsedarnya hari dah senja, bila....

"Astaghfirullahalazim!!! Tak padan besar, xsedar hari dh maghrib xreti2 nk balik rumah???"

...zaassss!!! lipat 180 darjah kitorang berpaling dan itu dia!!! Che kitorang dah tunggu dekat tebing pantai dengan rotan pnjang sebilah yang bersinar-sinar dipanah matahari! Smua dah kaku, jd tunggul dlm air laut. Spupu aku siap tercebik-cebik dah, takut nye pasal...

"BALIK SEKARANG!!"

Maka dengan sentence tuh, kitorang dengan penuh lemah gemalai pantas meloncat naik dan berlari balik. Takut weyh! Karang kena libas sedas mau melolong aku 4 malam xboleh tdo..huhu...mmg slamat la kitorang pasal che xsmpat tangkap sorang pon. Yang xbestnya, masuk aje pintu dapur maktok aku dh ready dgn sebilah lg rotan, UWAAA!!!!
Maka malam itu kami akhiri dengan tawa dan airmata...sebab free jek kena tazkirah dan yg paling tak tahan, sume dgn rasminya batal pose!!! uwaaa!! hangus sehari lapar xmakan xdpt phala..mndi laut punye psl...uwuwu...

*          *          *          *          *

Sampai skarang ak ingat lagi psl ni. Dr peristiwa ni la aku tau mse pose xboleh mandi berendam rupenye...dan psl pristiwa ni la aku ngn sepupu2 yg brtuah jd fobia seminggu ngn air laut..hahaha...achik, along, ateh, apih, kak long...agak2 dh besar ni nk buat cmni lg x?? hahaha!!

oh ya, aku tau dh lmbat..tapi...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK,
BULAN PENUH KEMAAFAN DAN KEBERKATAN...



p/s: nak tau x spe yg repot psl kitorang p pntai? adik spupu aku yg kne tinggal kat umah tu la bawak perut mulut! Jeles pnye pasal dia tibai kitorang balik, kuasam tolll!!!

August 16th, 2010. 0256 hrs. All done.

August 16th, 2010. 0256 hrs. All done.


Ecesss...ayat macam aku dah setel satu jenayah terancang jek. ahaxx. mengade jek,  kan? kan??


Haha. Aku dah deactivate akaun fb.

"WHATT????"
[silakan terkejut sebagaimana di atas ye]

Yup, aku dah deactivate. Kenapa? Tolong jangan tanya. Aku rasa macam banyak sangat sebab yang boleh aku beri. Nak suruh aku cite ke? Um....sanggup tunggu ikan mas beranak anak paus? hahak. Ya, itu tandanya alasan aku sangat banyak.
Tapi, disebabkan aku rasa macam nak bercerita, ok la...aku bagi sebab ye.


1. Sebab fb, aku banyak buat dosa.
Mesti korang musykil kan? Kenapa pulak buat dosa? Ko ke yg buat rancangan runtuhkan PBB?? Ouh, no no no...jangan kaitkan aku ye...bab tu aku x salah...aku xde kene mengena ye...tolong jangan salah faham..=P
Fb banyak ajar aku sbnarnye...ajar aku lalai, ajar aku main-main..ajar aku math...tiittttttt...sdikit penipuan di situ ye...bile pulak fb jd cg math aku ni? huhuk..padan la math salu fail...blajar ngan cg xde cop sirim rupenye...aish..
tp..yes, mmg ak byk buat dosa sbb fb. aku salu tdo lmbat, lewat p kls..[uwuwu...ak plajar yg teruk..]  dan paling tak tahan, kalau aku duk layan fb pastu msuk wktu..aku lengahkan waktu solat...dosenya ak...so akhirnya aku amik keputusan drastik, DEACTIVATEkan akaun fb...


2. Sebab fb, aku jd malas.
yep, malas. Malas bangun awal, malas nak siap p kls, even nk mkn pun aku mls kot?? isy..tipu lagi...aku kuat makan ok...makan ni ibarat tenet jugak..tanpanya lemah la aku..[kot??] belum tau lagi..nnti aku try jauhkan diri dr tenet dan makan..kte tengok ape akan jadi strusnya..haha
kadang-kadang bila aku tengok kawan2 yang lain macam syoknye raye study, aku jadi jeles sangat-sangat..bile la aku bleh jadi rajin camtuh? msti pointer cecah atap ostel ni...tapi aku? bagi aku buku kimia dalam masa lima minit pastu sila rompak bilikku..msti syiok orang sauk sume hrta aku..dah aku tido kaw2 xhengat dunia pe kes???? ye, kerana buku kimia yang bertuah..bukan aku malas study okeh, tapi bg certain subjek...aku mmg cepat nantok. [tapi kalau bagi aku sploh drawing, aku boleh bg siap dlm sehari jek..haha..aku SANGAT suka drawing!!] begitulah kenyataan hidup seorang gadis sunti pelajar yang bertauliah..haha. Ayat perasan xleh blah.. =PP utk diri sndiri..sila sedar dr mimpi anda ye..


3. Sebab fb, aku jadi kacang lupakan kulit.
Yang ni aku malas nak ulas panjang lebar. Aku jadi kacang lupakan kulit [ouh, teringat kartun kul 7mlm kat tv1 dulu..kacang, kacang, kacang...zira sila baca sambil menyanyi lagu tema cite kartun tu ye..haha =D ] sebab da la banyak buat dosa, malas pulak tuh. Pastu mula la terkebil-kebil bila ingat janji lama, masa mula-mula masuk blajar dulu. Konon nak balas jasa mak ayah la, nak bahagiakan mak ayah la...nak tukar duk umah besar la...nak kawin anak raja orang kaya la..macam macam janji dan sumpah setia bagai...sampai cair meleleh-leleh ayaq lioq..kononnye laa..konon...pastu sekarang, apa jadi??? janji ke mana, belajar ke mana...fb jugak yg aku hadap hari-hari...haishh...


So, disebabkan sebab2 diatas la antaranya..aku putuskan utk mengdeactivatekan akaun fb smpaila ke satu masa yg akan ditetapkan kembali. Harap-harap lepas ni, aku akan berubah ke arah yg lebih baik.. =))


tapi kalau tutup akaun fb, susah jugak aku nk kontek kwn2 aku balik...da la fon aku wat prangai kejadahnye...ape masalah dia ntah...tetibe nk cari gaduh ngan aku...lempar masuk lombong baru nak tau sedar diri agaknye...eh, eh..tutor kimia baru sekerat jalan da! haish!!


p/s: tapi, study kimia agak me'nantok'kan laa...micos90, zira n jannah, boleh ajar sy x??



Monday, August 9, 2010

hari yang....confusing?? -_-"

tadi ada kelas feqah. went with Mimi, Izzatul, Muna and Farah. went back with Mimi. haha. getting any smaller by chance? no comment!! =))
balik, singgah cafe. ingat nk beli pau ngan air, tp pau da abes!! uwaaa!! air jek la jd pngganti..huhuk  ='((
tgh tggu air siap, jumpa dia. Him. AS. pakai baju same kaler ngn mimi. kuat btul jodoh dorang. huhu. xleh la ak nk msuk line..haishh...gatal!! *dush dush* neway, balik, duk kat spot fevret utk sesi luahan isi hati.
byk jugak la yg mimi cerita...things bout them, memories....dan ak rse kesian. kesian sbb dorang xlast. they DO look good together. sayang betul. dan ak pulak, i start feeling uneasy. susah la kalau xjujur dgn diri sndiri ni. sakit hati tp xtau nk lpskan, trase ati tp tatau cmne nk luahkan...akhirnya?? telan la sorang2..pahit mcm mne pon, perit mcm duri pon..telan je laa..dah itu jek choice yg paling snang utk ak buat..='((
time balik bilik dan bukak facebook [ouh, tolong!! fb dh suntik virus nk bg ak lekat dpn lappy jek! anybody please terminate this!!!!], dan ak bce balik msej2 lme...yg klaka, yg sdih, yg mcm bingung-bingung..haha...yg ntah ape2 tp buat ak hepi smcm..smpai budak sbelah ni ingat ak mengigau jek..haha...
the best part, aku jpe msej ni;

BuBur SuSu May 24 at 3:11pm
u noe jan, i da kne virus blogging...i bukak blog..haha..marah sikit..internet da rosakkan budak baik ni....uwuwu..but klu nk mlawat, ni address nye,
khalisdamia.blogspot.com
Al Jannah May 25 at 7:54am
qlh2...stop the blog please before it become malignant to u......
BuBur SuSu May 25 at 7:59am
well, the damage is done..there's no turning back... =))
Al Jannah May 25 at 8:07am
bek p cri ubet cpt..haha..sy da bce da..best.......=))) i lve it....hehe
BuBur SuSu May 25 at 8:11am
hahahaha...nnti sy mntak tolong zira produce ubat utk ketagihan internet..awk pn bleh tumpang skaki..haha..nnti sy nk post byk lagi psl kte mse skolah dlu, insyaAllah... =))

haha..
yang paling penting skali mstila yang ni; 
"..nnti sy nk post byk lagi psl kte mse skolah dlu,"
rse mcm rndu pada kenangan dulu pulak..haha..but, nk post gmbar pon, mse skolah dulu kurang sgt brgmbr...so kalu ad gmbr pon byk gmbar2 yg dh trbaru..yg diambil mse kitorang da start msuk kolej, matriks...so...nnti la....nk upload something yg special kes sikit...skarang ni, kita njoy dgn yg ni dlu,

|Baby|~Ni bukan kitorang ye, tp baby ni comel..so kitorang amik n editkan,
sbb dulu kitorang mmg secomel tuh..hehe

|meoww|~Obviously, yg ni lagi laaa bukan kitorang..hehe...
|K.A.M.I|~ok, yg ni baru kitorang...miss t


miss them, and the time before.....BIG TIME!!!!

Thursday, August 5, 2010

cLb 1---3 vs KeBuDAyaAn

CLB 1---3,

maka take note; bermula hari ini, kamu adalah musuhku! 

serious aku mmg xpaham lgsung ape yg Mdm [......] ajr. kalo stakat nk suh org tgok slide pastu bukak buku kalo xpaham, better suh stdy sndiri jek. ape kes nk suh msuk kls 2 jam bg trsengguk-sengguk 1 ape pun xpaham??? ok, ak mgkin agak harsh, but Mdm, consider laa..ak ni otak da brkarat, agak2 dlm stahun dh ak xsntuh bku K kot...so tolong la xplain...kalo stakat bce ape yg ad kat slide, kitorang pon bleh bce sndiri...hadui..

knapa msti stiap kali aku musuh ngn subjek or si penerang subjek; itu adalah subjek CORE???

sungguh aku benci kenyataan ni. X((


*                               *                                 *                                  *                                  *
    

9pm, meeting Kelab Kebudayaan. Oooooooo....yesssss!!! haha, ok aku ske. sangat-sangat. knapa? krana hari ni aku dgn rsminya mnjadi artis MICET atau knyataan yg lg best, ak dgn rsminya pelatih Akademi Seni Budaya[ASB]!!! ~~olalaa...qilah sungguh happy~~ mggu ni @ mggu dpn akn start kls prtama, but bukan disini. aku akn dbawa jamming. owowo...bunyi mcm...WHAT????? kalo ma tau sure aku kne kerat empat ratus bahagian ne..ngeehehehe..tako0ot...and here y'all good people, one quite shocking news..huhuk..out of 20 yg msuk dept seni muzik, just 5 dr mereka msuk seni muzik moden and guess what?? i'm the only bunga!! wahaaahaaa!!!! gle xgle!! tp mcm best jek cikgu seni muzik tuh....yg jmpe td....abg presiden; Abg Izzi ngan Abg Acap....ok, Abg Izzi akn ajr seni muzik moden. i'll start from scratch. harap2 xjadi too much bother. ~~ngeehehee..xcited laa..[gitar, kau tggu jek laa nsib kau  =PP ].~~

in this two months time, aku nk jugak pndai main gitar mcm Abg Izzi. serious aku jeles tgok Abg Izzi maen gitar elektrik mse lagu yank mse talentime aritu!! aku nk jugak mcm tu!! tp utk jd mcm tu dlm tmpoh 2 bulan, mcm mustahil la jugak...tp aku ttap nk try utk jd sebaik tuh! ~~yesss, that's the spirit girl!! haha  XD ~~

i'll make sure dept seni muzik mnang mse mlm gemerlapan in two months time. make that a promise (0.o)



...i'm just a mere girl...

Wednesday, August 4, 2010

=P

oke. 
harap faham bhwa smiley di atas ditujukan kpada diri sndiri. no heart feeling, no hard feeling.

KENAPA??

...kerana hari ni aku dengan tegarnya menyeksa diri sendiri; untuk kali yang kedua. yess...i did...how?? i don't know..i just did... :'((

nak aku brief jadual hari ni?? x payah... aku dah pon setting;

MODE: MALAS..

sbab hari ni brlalu mcm bese, dengan sedikit drjah keaktifan diri yg overdose...and i'm good. still breathing, thank God.

knapa darjah keaktifan yg overdose??  kerana ini;

hari ni belajar maen tenis...syiok gler!!!

          result: smakin aktif....smpai kul 1220am pon duk blogging lagi..normalkah aku?? - rsenye x kot...sbb td Fara da warning, "nnti sakit sume sendi, psl sblum maen x warm up dlu"...dan aku masih berblogging [thanx 4 d warning anyway, Fara...get that copied  =)) ] walaupun tadi sume skru dah mcm nk tanggal...ingat da xboleh attend prjumpaan ICC..but well, i managed to.haha. i'm a bionic woman after all.. =D takut jugak tadi, psl mse naik tangga, kaki mcm nk cramp balik...tp mujur x. Alhamdulillah. so i'm good. smpai habis meeting. but seriously, tennis are my mission now. mcm best jek td. walaupun tiap kali servis bola asik tersumbat kat net. gle ganas. seb baik xberlubang jek net tuh. =PP

oke, nk siapkan drawing. sakit hati betul dgn mr pentagon, knapa kaki dia xsama panjang??? asik lukis-padam-lukis-padam, kertas keras pon da jd lembik...sume mr pentagon pnye pasal...haishh...

I'm done.

and...ak jmpa dia lg, Yobo. -_-"

Tuesday, August 3, 2010

hari ini...

haha
ntah ape2 je tajuk entry ak kali ni.
ok. 
lemme see...

1) bangun subuh
2) mandi
3)kuliah
4) 1 hour break: zohor
5) kuliah
6)asar+maghrib
7)mandi
8)isya'
9)FoodTech Club AGM
10) meeting nk balik rye
11) fb-ing
12)BLOGGING!!

and yess..
i'm too tired today,
smpai kaki dah mogok..
tadi mse naik tgga nk g meeting FoodTech,
kaki tetibe cramp..
tersepak anak tangga,
nasib baik x rebah..
or berdarah..
kalo x jong2 inai la ak kat situ..
msuk dewan, belek2 kaki tgok mne xkene..
wiring sume ok,
xde terbelit pon..
putus pon tader..
belek lagii...
suis tader masalah..
masih lagi on..
masih belek lagii...
current masih mengalir,
dgn kadar voltage yg sme..
and then click!
ouh...
sel kering dh lemah..
hari ni asik berjalan xhenti..
haihhh...

tadi mse balik bilik,
kaki mogok balik...
langsung cramp 2-2 belah,
xboleh jalan...
kne stop rehat ats krusi dpn umah warden,
rse cam nk nangis..
tp malu..
org tgok..
tahan qilah..
nangis2 nih sume keje awek...
ko kan bionic woman..

masuk bilik, xsmpat duduk
trus pegi toilet...
curah sume airmata dlm mgkuk tndas..
setel sume tangki dh kering,
baru msuk bilik.

ma, kak ngah nak balik.
kak ngah nak balik..
T_T

.i miss my home.
.and my life-wreckerS there.
.i miss them all.
.SO.DAMN.MUCH.
[cepatla cuti raya... ='(( ]

...i'm just a mere girl...

Sunday, August 1, 2010

24일은...

24일은...


어제 많은 일들이 일어나. 내가 그들에게 주니?" 


괜찮습니다. 이것이 가장 큰 2 가지 


- 나의 사랑하는 자매와 약혼한 사이의!! 


- clubday!! 


그리고, 다음, 나는 Falling In Love With 자네의 Hati Yang Kau Sakiti은...




hah, musti korang penin kan nengok yg kat ats tuh kan?? musti xpaham kan?? haha...aku pon konpem xpaham lepas 2-3 ari neh..hahak...so, utk mnjamin keselamatan dan kualiti pemahaman korang [dan aku jugak  =P ] pada posting kali ni, meh aku terangkan kembali apa yg ada di atas;






banyak perkara yang berlaku semalam. nak aku senaraikan?? oke. ini the two biggest thing yg jadik semalam;


-my big sister was engaged!!


- clubday!!


and the next thing, aku dah terfall in love ngan rossa's hati yang kau sakiti...






hah, lebih kurang mcm ni la dia pnye translation... aku xtipu taw, cg korea aku yg ajr..haha..oke, meh aku nak start hikayat berlipur lara ne...


semalam kak long bertunang. but i was not there. i was here, enjoying the atmosphere kat  clubday unikl micet. don't get me wrong, bukan aku xnak p kak long nye engagement, p kalau xdftar club ari ni, pasni trlepas, da xle dftar da. 


........oke, aku tipu. 


bukan xle dftar lgsung, but mksud nye kalau club yg aku nk msuk da pnuh, ak kne dftar any club yg free. tu yg aku tamau. xkan la nk join club yg kte tak rse pon mcm nk join kan?? mcm klaka la pulak, psl nnti msti nk p xtiviti club pon mls, pastu kne tndang dr ostel psl x aktif club..huhuk..tamau, tamau..


back to da case. so here am i, dr pagi duk ke hulu ke hilir dftar kelab bukan akademik dan kelab sukan. aku daftar 2 kelab bukan akademik dan 1 kelab sukan.


kelab bukan akademik:
-Islamic Civilization Club (ICC)
-Kelab Kebudayaan (Seni Muzik-Moden)


kelab sukan: 
-Kelab Tenis


wahhaa...power x aku?? ahahaha...yg bahagian kelab bukan akademik tu yang aku tak tahan. xtally langsung! ironi gila!! but, spe yg decide?? aku jugak..mknenye aku la yg gile ni?? hahaha..tatau...
but since aku tak dapat tgok kak long bertunang, mandatorily aku order abg fawaz send gmbar kak long bertunang via emel. hahaha!! super evil la aku ne..ala..abg fawaz jugak yg ajar..hahaha...kak long, sori ye...adikmu ini xdapat balik sbagai bestman di hari perunanganmu, Long...sorry...uwuwuwu...  ='((


oke, cut the teary crap.


UWAA!!!
hahak. best gile la lagu rossa ni. aku dah jato0h cintun!! haha...nak kte lagu ni lagu baru....xde la. lagu ni da lme. tp ntah mcm mne smlm boleh jd nak dgar pulak kat fb sorang member ni. padahal lagu ni da lme brkampung dlm belog micos90..xde pulak nak trgerak ati nk dgr ke ape. tp smlm lps dgr kat fb member trus brtungkus lumus mendonlod lagu trsebut di mediafire. seb baik jmpe. kalo x nangis leleh2 kot aku ne..haha..pastu trus duk putar2 lagu sme shari smlmn, 24/2...ye la...baru 2 hari...nnti ckup smggu kalo aku still putar lagu ni aku tukar jd 24/7 ek?? haha..    =D


oke, ne aku bg lirik dia. lagu dia sori, nak dgar cari sndiri..haha...aku mls la nk upload...lembap...aku xske tggu2 ne..huhuk... =))


jangan pernah katakan bahwa
hatimu hanyalah untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harusku tinggalkan dirimu
karna hatiku slalu kau lukai

tak ada lagi yang bisaku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang kurasa

ku menangis
membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis
melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tau
akulah hati yang telah kau sakiti


...i'm just a mere girl...