daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 10, 2010

SALAM AIDILFITRI!!

Salam Aidifitri!
 |oke la...kat rumah xde pon ketupat mcm ni, iklan jek lebih..=)) |




Hari ini, September 10, 2010, 1 Syawal menjengah tiba. sory lambat post pulak. ~~Ehehee... ;))

Tahun ni rye umah m,tok....seawal jam 930 pg kami sudah disana [ececee....macam awal sangat laa...haha XD ]. Masa smpai tu sume org xsmpai lagi, ade xde pon fmily kjue, fmily abg g, fmily pksu, ngn family chuno psl mike2 sume tdo umah mktok.ecess..konon xde orang..padahal ramai sangat! mcm nk pecah dh umah mktok. haha...pg td sesi bergambar dgn family. best gile..agak2 kan, aku kot paling cun?? hahaha...xleh blah perasan! lps ni nk cpy sume gmbar ng abg fwz....uish, suke suke!!  =))

lps ni dlm pukul 6, dh nk gerak p umah wan. eeiiii, lagi la syok!!!! dh lme xbalik kampung...rse rndu...=')) uhuk3....nk balik jmpa wan pulak =D ...ma kate mkcik ani pon ade jugak..eeii...duit raye panggil, duit rye panggil..hahaha  =D tahun ni xdapat banyak duit rye =( [isy, spoil sungguh! =P] lps ni nk jln umah pk sedara kne g mntak la..  lalala~~ nakal sungguh anak rosdi ni, kan? kan??  blueks! =X

ok la, nnti nk post lagi len kali...dh dpt gmbar dr abg fwz kalau rajin nk upload la..kalau xde tu..ehm2..paham2 la ye..haha  


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Thursday, September 9, 2010

wuhuu, dh smpai rumah, uyeay!!!!! =D

ulala~~ sesungguhnya dr tajuk pon org boleh tahu;

SAYA SANGAT HAPPY!!!!

dah smpai rumah. Ya Allah, punyalah sy xcited tggu hr ni akhirnya smpai jugak umah. xnak ckp pnjang, nk bgtau ni jek...len kali jek la story ye?? tata!!!

Saturday, September 4, 2010

ok, maaf.

saya tau, silap saya. saya tau dia marah. saya tau, kawan saya sdih. saya tau, saya dah give up. saya tau, saya serabut. saya tau, ini adalah kali yang terakhir.

saya buat dia marah. saya xsengaja. xniat pun nak burukkan keadaan. tp, itu yg jadi. jadi, semua ni silap saya. saya dah buat kawan sy sedih dengan hal ni. jadi, saya give up, sebab saya rasa serabut sangat. ini adalah kali yang terakhir kita akn bicara, so selamat tinggal.

mse knal dulu, niat mmg nak balas balik. ok, awal2 lg niat brkawan dh terpesong, so mntak maaf sgt2 ye. sy geram awk main2kan kwn sy. sebab sy knal dia, dan awk xlayak utk buat dia mcm tu. lps knal, sy tau awk xjht sgt. so sy xjd jlnkn plan sy. sy biarkan awk dgn dunia awk dan sy tolong nsihatkn kwn sy utk brtenang dlm wktu yg sme. sy bkn baik sgt, sy bru sedar hakikat tuh *ouch!* jadi sy bukan yg trbaik utk jd pndendam dan si tukang bls dendam...[ecess...fail tatabahasa...]

bila keadaan makin tegang, awk gado dgn kwn sy, dia xnk musuh dgn awk...nk kmbali normal wlupun xbrkwn...sy nsihatkn dia jmpe awk dan slow talk. dan everything was fine once again. smpaila hari itu. DISASTER. satu insiden merubah segalanya. pandangan kami, dan perubahan hubungan kalian.

mula2, kami bimbang. tapi, satu berita mengubah pandangan kami. dari bimbang kami jadi cuak. dari sini la, bermula episod kebencian. sungguh, sy akui, silap sy beritahu kwn sy ttg hal tu. silap sy sbb brcerita ttg hal tu. silap sy sbb ambil tau. dan silap sy sbb concern wlupun sy bukan dtempat yg spatutnya utk buat mcm tu. utk itu, maaf.

kami cuba korek crita sbenar. cari pangkal cerita dan dimana akhirnya. cari punca dan asbab2 utk sumenye.

tapi kami silap, kami xpatut amik tau sbenarnya kan??

sbb lps awk tau knapa kami lwt awk kat hspital, awk mrh kwn sy. kamu gado balik. dan dia kmbali sedih. awk faham x sy xsuke?? xsuke tgok dia sedih?? sbb awk xphm la awk buat sume tu. sy tau awk sakit, sy tau hati awk luka kami buat cmtu, tp please amik tau yg tu sume silap kami. ok fine! kami mengaku, ITU SILAP KAMI!! so tolong jgn mrh dia lagi.

saya xboleh undurkan masa, pun sy xboleh nk padamkan storyline sebelum ni, ubah sumenye....xboleh...sbb tu skrg yg trmampu, maaf. utk sekian kesalahan dan kesilapan, maaf. untuk sebuah perkenalan, maaf. untuk semua kesulitan, maaf. dan akhir sekali, utk semua yg berlaku ni, maaf.


MNASMR, maafkn sy.

Thursday, September 2, 2010

Saya bukan anti-sosial, OK??

Oklah. Tajuk mungkin agak garang. Saya mungkin tengah marah. Atau bengang. Atau sakit hati. Atau apa-apa saja mood yg kamu mau. Choose.

Saya bukan anti-sosial. Saya mahu semua orang tau itu. Saya hanya manusia biasa yg mungkin agak tidak ordinary tapi mahukan ke'ordinary'an itu. Orang mungkin akan kata saya sombong atau tidak sedar diri, tapi perlukah saya peduli?? Saya hanya mahukan tempat dimana saya dan orang lain di sekeliling saya rasa selesa. Saya tak suka berada dalam keadaan serba salah, dan saya tak mahu orang lain merasakan hal yang sama. Just give me a fair world to live. Tolong jangan judge saya ats pandangan kamu, sila dalami saya dan tengok dari sudut pandangan saya.

Jujur, saya letih dengan semua ni. Saya serik dengan perasaan tidak diperlukan. Hal-hal yang semacam,
"i just don't belong here, spare me a space for me and myself, don't bulk in my space, stay away from this wuteva-nut," or those wuteva thing yg boleh buat orang prejudis. Saya mahu berubah. Untuk itu, tolong saya. Saya xperlukan kritikan yang boleh buat saya jatuh, saya hanya mahu kamu berikan sedikit kekuatan dan kata semangat untuk saya menjadi lebih baik. Hanya itu. Kalaupun tidak mampu, tolong jangan prejudis dan hina saya. Saya juga punya hati dan perasaan. Kamu tahu apa erti sakit? Tolong jangan ulanginya. Hanya itu.

Kadang-kadang saya rasa tersisih bila teman2 senang merapatkan diri masing2 dalam kelompok mereka yg tersendiri sedangkan saya hanya mampu memandang dan memendam. Saya juga mahukan perhatian itu, saya juga mahu merasa diri ini penting, saya juga ingin meluangkan sejenak masa bersama kalian. Bukan ingin menyalahkan sesiapa, cuma menyesali kekurangan diri yang meresahkan. Dan kadang-kadang saya amat sakit bila waktu sya terasa diperlukan hanyalah pada waktu mereka buntu, bukan pada waku mereka ingin sama2 memerah otak mencari exit.

Orang tidak tahu apa yang saya fikirkan, orang tidak tahu apa yang saya rasakan, dan tidak semua orang mengalami apa yang saya lalui sekarang. Jadi jangan anggap semua orang seperti kamu, jangan ingat lorong hidup semuanya cerah dan lurus, dihiasi latar indah sepanjang jalan....banyak liku yang harus ditempuh dan ingat, stiap jalan hidup membawa takdir cerita yang berbeza.

Kalau saya mampu memilih, saya juga mahukan keistimewaan itu, kebahagiaan itu, dan ketenangan itu. Saya mahukan hidup seumpama itu. Kehidupan yang bagaikan sempurna dari seluruh sudut. Siapa mahu hidup bagai dalam lembah duri? Tapi apa yang hati ingin selalu tak seiring dengan rentak kaki berlari. Hati ingin bahagia, tapi kaki sudah xmampu melangkah dan tangan sudah tak mampu menggapainya.

Jadi tolong jgn cabar saya lagi. Saya mohon. Titik.

Saya bukan anti-sosial, saya hanya segan mahu bergaul. Saya tahu susah untuk hdup dengan rentak pasif dlm kancah bumi yg serba aktif sekarang, tapi apa yg mampu saya lakukan kiranya ini cara saya terdidik??  Saya bukan mahu menafikan kehendak sosialiti zmn sekarang, cuma intuisi diri tidak mengizinkan saya bergaul sebagaimana orang lain. Saya mahu, amat mahu hidup dlm lingkungan kawan yang ramai, tapi apa daya bila rasa malu itu membatasi semua keinginan hati. Saya hanya mampu memandang dan merasa cemburu pada teman2 yang agak aktif tanpa mampu mengubah keadaan saya sendiri. Jadi jangan pandang saya jelik kerana saya bukan tidak mahu berkawan, saya cuma tidak mampu kerana saya xpunya resipinya.

Saya bukan anak derhaka, dan saya tidak mahu Allah mengambil nyawa saya dalam keadaan sebaliknya. Ibu tak izinkan saya bergaul rapat dengan lelaki, bahkan dengan tiket "kwn sekelas" pon ibu masih mahu menanam curiga. Kawan2 lelaki yg agak rapat pun sy semai waktu blajar di sekolah menengah, lain dari itu tiada. Itupun dengan pengawasan berterusan dari ibu.

Jadi jgn kata saya anti-sosial. SAYA BUKAN ANTI-SOSIAL.