daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 29, 2010

.SAYA SAYANG AWAK.

.bce post awak

.rasa sedih. 
.rasa rindu. 
.rasa sebak. 
.rasa hilang. 
.rasa memerlukan. 

.nak awk kat sini. 

.nak dgr suara awak bercerita. 
.berceloteh. 
.ketawa. 
.menangis. 

.depan saya.

sungguh saya rindu.
tapi sy xnk mse dlu berulang.
msti awk pelik kan?
knapa sy xnk mse dlu berulang?
sbb sy nk ia kekal dlm memori.
sebagai memori yang terindah.
kalau mase boleh diulang lagi,
apa makne memori?
apa perlunya kenangan?
jadi, sy xnk ia terulang.
cukup sekadar saya kata yang saya nak buat memori baru.
saya nak buat kenangan baru.
yang penting, 
sy nak kita buat sume memori tu SAMA2.

kalau awk bce post ni,
sy harap awk tau sy tulis ni dgn harapan.
harapan nanti kita jumpa dan spend mse sme2.
xkisahla klu utk buat smuanya kta prlukan sminggu,
setahun,
bahkan selamanya pun...
...sy rela.
Sbb sy sgt rndu skarang.
dan kalau awk bce post ni jugak,
sy harap awk tau,
saya tulis entry ni dgn airmata yang tertahan-tahan.
sbb sungguh sy terkenang mse kte salu same2.
mse tu,
kte ad byk mse sme2,
tp kte mcm endah x endah jek kan?
mcm,
ala..xpe..esok ad lagi...
tp mcm mne klu sbenarnye,
esok tu xpernah ad?
esok tu xpernah sampai?
mcm mne kalau mse kte tamat hari ni je?
sdih bila sy fkir,
sy akn trlambat.
takut bila sy fkir,
pluang kdua x akan pernah datang.

jadi awak,
kalau dulu sy prnah buat salah kat awak, sy mintak maaf.
kalau dulu sy prnah buat awk marah, sy mintak maaf.
kalau dulu sy sakitkan hati awk, saya mintak maaf.


dan awak,
untuk semua yang awak buat, terima kasih.
untuk semua yang awk ajar, terima kasih.
untuk semua yang sy dpt hari ni, terima kasih.


dan...
untuk memori ini, 
yang mampu buat saya;

senyum,


ketawa,

menangis,

TERIMA KASIH.

Nurul Jannah Mat@Mohamad & Azira Amalina Abd Rahman,

Nur Aqilah Muhammad Rosdi sayang awak.

SANGAT-SANGAT.
...i'm just a mere girl...

Wednesday, October 27, 2010

sebak tibe-tibe T_T

Pukul 4 pg, bahana pasang lagu Maher Zain, terus hujan xberhenti. ~~ulalaa...mlm ni langgar tabii menangis pukul 4pg xtdo sbb lagu. Ulang lagi, sebab LAGU.

Tapi sungguh,

lagu ni sangat menusuk terus ke jantung. Tajuk dia= Insha Allah.

Sory xde vdeo lagu ni yg da donlod. Tpkse bg link jek. Kenapa lagu ni sangat menusuk?? Jom hayati lirik dia,


Every time
You feel like you cannot go on
You feel so lost and that you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can't see which way to go
Don't despair
And never lose hope
'Cause Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Every time
You commit one more mistake
You feel you can't repent and that it's way too late
You're so confused
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full shame
But don't despair
And never lose hope
Coz Allah is always by your side

Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way
 
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Turn to Allah
He's never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Ya Allah
Guide my steps, don't let me go astray
You're the only one who can show me the way
Show me the way
Show me the way
Show me the way

InshaAllah
InshaAllah
InshaAllah
We'll find the way

Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
© Awakening Records 2009

Nah, dengan penulis lirik, ngn composer ngn producer skali ak taruk bagai..bukan malas oukeh? Saje nak kredit. Nk tnjuk copy paste pnye keje. Huhuk. =PP

Tapi nampak x knapa ak sgt sebak dan tachink dgr lagu ni? X nmpak?? Sungguh la hati kayu..

Nak terangkan satu-satu, mungkin agak payah. Ak tgh meleleh ni...payah la nk taip panjang. Cukup skadar ak bgtau yg lagu ni brmakne. Kenapa? Oukeh ak bg 1 sebab. Sebab yg len xpyh nk susah2 pikir, mmg xde pon.

Lagu ni punye la lme brkampung lam laptop, tp nape ntah langsung xtrbuke aty nk pasang or nak dgr. But somehow, di pagi dinihari ni mse duk ushar lagu Rizu-Satu Hari Lagi, tetibe tenampak link lagu ni. Trus klik tnpa pikir 2 kali. Mse tuh cume pikir, "..hah, lagu glemer. tengok sikit best ke x ramai sgt org suke ni.."  Skali bukak trus jatuh cintun. Erk, menipu. First time bukak fail, vdeo error. Eheh...but second bukak trus jatuh cintun tau! Bukan senang qilah nak jatuh cintun ngn lagu. Bila dh smpai tahap bukak jek trus minat tahap dewa, mknenye lagu tu sgt dewa la! Huih, ape punye bahasa..menangis cg BM...
But seriously, knape ak suke lagu ni? huh, dr tadi duk kenapa-kenapa. tolong lempang sikit budak ni bg sedar. Aiseh jangan marah. Nak bgtau la ni. =)) Lirik dia. Susunan muzik dia. Suara Maher Zain. Muke Maher Zain. oukeh, tu sebab terkuat. weeeee~~ takdela takdela. Sebab terkuat minat lagu ni, lirik dia. Ye, lirik dia. Sangat bermakna. Lirik yg buat ak rase, 
~~xpenah sedetik pon sebenarnya dalam hidup ni, kita sendirian. There's always HIM.
~~xpenah sedetik pon sebenarnya dalam hidup ni, kita dah terlambat. There's always A SECOND CHANCE. 
~~xpenah sedetik pon dalam hidup ni, kita sempurna. There's always MISTAKE.
Kesimpulannya, lagu ni ajar ak banyak perkara. Perubahan atas tangan kita. Baik atau buruk, pilihan sendiri.

Semoga ini kekal. Amin.


...i'm just a mere girl...

Sunday, October 3, 2010

-_-"

AWAS! ini entri soal hati dan perasaan.

sebab ramai sgt bertanya dan curiga, mari sy ulang lagi sekali~~i have SOMEONE SPECIAL: not. i have nobody yet, clear?? uish, sudah la..haha...semua post di fb tu cuma mainan semata-mata. sy tengok sume orang post jiwang2, sy pon nak buat jugak. haha...kinda childish kan?? biar la....

but i have to admit. my heart DO move towards somebody lately. but sape, knape, dimana, bgaimana or whatever aneka questions yg mungkin korang tanya, maaf, xboleh jawab. i have to clear this with my heart first. tamau la involve dengan feelings segala bagai ni...xsesuai...hahaha...okela, short jek kan?? sbb mls nak tulis pnjg2. lg senang short and filling. klu pnjg n mrapu-rapu mcm slalu buat tuh nk buat ape?? melenguhkan jari yg mnaip jek.