daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 19, 2012

Bersyukurlah.

Alhamdulillah,
Masih Allah beri nikmat sihat hari ini.

Alhamdulillah,
Masih Allah beri peluang untuk beribadah hari ini.

Alhamdulillah, 
Masih Allah beri ruang untuk perbaiki diri.

Alhamdulillah,
Masih Allah tegur, dimana kurangnya aku sebagai hamba.

Alhamdulillah,
Masih Allah beri nikmat aman pada Malaysia sekarang ini.

Alhamdulillah,
Masih Allah ingatkan aku untuk bersiap menghadapi mati.

Alhamdulillah,
Masih Allah beri aku nikmat beribu bapa.

Alhamdulillah, 
Masih Allah sayang aku dengan nikmat saudara.

Alhamdulillah,
Masih Allah kasihkan aku dan beri aku sahabat2 sejati.

Alhamdulillah,
Masih Allah kurniakan aku sihat untuk menjalani baki usia.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.
Tak akan pernah aku berhenti bersyukur pada segala nikmat ini Ya Allah.

Tak akan mungkin pernah.

Sombong lah aku,
Riak lah aku,
Takbur lah aku,
Jahilnya aku.

Andai pernah aku berhenti mensyukuri nikmat dari engkau.

Semoga tak akan pernah Kau tarik nyawaku,
sebelum aku sempat bersedia menghadapi mizanMu.

Wahai Allah,
Tuhan yang maha mendengar dan memperkenankan doa hamba Nya.

Saturday, November 17, 2012

Tears.

O Allah,
I see tears today.
As of the ones I see yesterday.
And many days before.

I see a man,
Running from the bomb dropped in front of his feet,
But not backing, and still trying to win against the army.
Is it the army of men?
No, its the Shaytan in the face of a man.

I glance to the side,
And see a woman.
Grieving over a small body in front of her,
Covered with blood,
And does not seem to breathe anymore.

I stole the sight of another direction,
Wonderful children sitting on earth,
with eyes filled with determination
I see them study under the hot blaze.
before I heard sound of deadly call.

Everything goes dark.

When eyes open,
I want to see them again.
But what's left was dust.
Pieces of clothes.
And bleeding soil.

I can't watch it anymore.
I can't watch these anymore.

O Allah,
protector of all living.
Please let me have the chance to set my feet on Gaza,
and lend me the strength to do anything I can
to help our family there.

Thursday, November 15, 2012

Kerana aku masih sedang mencuba.

~Bukan mudah untuk berubah, tapi lebih susah untuk kekal dalam lembah yang makin usang.

Assalamualaikum.

Aku rasa, mula dengan post ini, aku akan menaip dengan nada yang bukan aku. Ritma yang bukan aku. Dan stigma yang bukan aku. Kerana aku rasa, sehingga fasa perubahan ini selesai, aku tidak harus menjadi aku yang lama, dan belum pantas menjadi aku yang baharu. Titik.

Boleh buat skrip pentas tak? :3 hahaha

Lama tak jumpa. Hai blog, hai readers. Nak kata xdatang menaip sebab tak ada internet, itu menipu la namanya. Duduk rumah sewa internet laju masyaAllah. Tak study haku. Idea pon ade la jugak...tapi time2 ade idea tu la jari jemari ni pulak yang malas menaip. Time tangan dah gatal gatal nak menaip, otak tiba-tiba blank. Kosong tak ada apa.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
macam sekarang. Tajuk tadi apa ea?