daisypath

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 31, 2010

KENTUT ITU MEMBAHAGIAKAN..

haha...juz read this n can't stop laughing! just super funny!!


p/s: u are allowed to do this at home. no harm and injuries assured! haha XD !!


Jarang sekali kita dengar pompuan kentut kuat kuat terutamanya bilatengah keluar dengan lelaki. Mereka sanggup tahan kentut sampai biru birumuka semata mata tak mau kentut depan teman lelaki mereka. Padahal,lelaki sikit pun tak kisah jika pompuan terkentut. Adat la tuh dah nakterkentut. Paling kurang lelaki akan berkata ”Eh!Makan apa kentut busukdan kuat sangat nih???“ Dan secara otomatik lelaki dan pompuan tadi akanketawa bersama sama. Ini akan menjadikan hubungan mereka semakin ceria.Lelaki secara lazimnya terkentut secara tak sengaja. Dan apabila benda niterjadi, lelaki dengan secara tak malunya akan mengaku depan temanwanitanya bahawa dia terkentut. Dan teman wanitasecara spontan akanberkata ”Tak senonoh la…“ sambil mengejek manja teman lelakinya itu. Danlihatlah betapa harmoninya hubungan mereka.Jika dahulu pompuan asyik menahan kentut ketika bersama teman lelakinya,namun kini pompuan dengan beraninya memberitahu lelaki bahawa dia nakterkentut. Pendek kata, kentut mintak izin. Tengok…bagaimana kentutmendidik pompuan supaya menjadi begitu tertib. Dan hubungan mereka secaratak langsung akan bertambah baik.Jika dahulu pompuan berkata perbuatan teman lelakinya yang asyikterkentut sesuatu perbuatan yang tak senonoh, namun kini dia semakinmengaguminya dan semakin menghormati…kerana itu adalah trademark temanlelakinya. Mana nak jumpa dah lelaki camtu…Akhir sekali, jangan sesekali malu jika anda terkentut ketika andaberkunjung ke rumah dan menemui ahli keluarga pasangan anda. Ini keranajika anda terkentut, ahli keluarga pasangan anda akan gelakkan andasecara beramai ramai. Secara tak langsung, ini akan mengeratkan hubungananda bersama bakal bakal ahli keluarga anda.Kesimpulan:Kentut itu membahagiakan… .anda setuju??






..i'm just a mere girl..

Saturday, May 29, 2010

(-_-")

aku buat lagi...haish...


betul pnye boring nih...bukan men2...uwuwu..tak nak la mcm ni trus..cmne nih?? cmne nih?? :'(

it's sad to have done something you don't really meant to though there's an intention into it..duh..well frankly, i mmg sngaje wat lmbat2 kje kat kdai to make sure i xpayah jge stall kat bawah where i will change into a small figure who would not respond through any circumstances like she had never know what senses really functions for! hah, spe bleh bce lam satu nafas jek?? hahak XD but seriously, ak xske la kalau kne jage stall kat bawah tu..rse mcm jd kera sumbang tanpa disengajakan la pulak..uwuwu...bayangkan la, kne jge kat bawah tu dr pukul 1100 pg smpai la 0530 ptg, duduk n tggu org tny barang, then jual if they want to beli, then sit again doin' nothin' mcm patung cendana..haiyooh...seb baik la bwk buku,boleh jugak bce2 time keboringan tahap boleh koma dengan mte celik..hishh...x sabar daa nak smbung study balik...cepat la bulan 7... =))



..i'm just a mere girl..

Wednesday, May 26, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN







Lagenda Budak Setan~Ahadiat Akashah



Meh ak nak tanye, ade sape-sape penah bce buku ni tak?? sesape yang blom bace, anda dipersilakan mencarinya di arkib negara..uwuwu...buku ni dah lama kuar, so ak tatau la skarang ni still dterbitkan lagi or x...ak rse xde da kot, psl da lme ak cari buku ni tp xjumpe jgk..... usk, usk :'((


Menurut cerita kak yatie yg da bce buku ni, ceritanya mmg sgt best. .ak dgr dia cte sinopsis cte ni lagi laaa ak rse nk cari sgt2 buku ni...adoy...nk cari kt mne laa...


critenye begini, Kasyah yg boleh msuk list jd gangster brjaya telah knal dgn Ayu mse dorang blaja kat sebuah sekolah menengah elit ni. ble diorang dah sme2 fall in love, Azmi, watak kedua pulak msuk. Azmi ni sbenarnye da lme syok kat Ayu, tapi psl dia tu lagi jahat lagi Kasyah, Ayu xske la kat dia. Sejahat-jahat Kasyah pun, dia x main-main ngan budak perempuan, tapi Azmi ni...ehm, paham2 jek laa...


lpas tamat blaja, Ayu ngan Kasyah dapat tawaran sambung study kat UK (erk, betul ke UK ni kak? hentam sajalaa...) but Azmi xdapat. Azmi brdendam dgn Kasyah dan dia janji utk dptkan jugak Ayu wlu cmne skali pun. so dia pksa mak Ayu htr telegram kat Ayu, konon2 nya mak Ayu dah jatuh skit...so Ayu balik sbb nk jenguk mak dia. mse dia smpai umah dia, dia tgok prsiapan khwin sume da siap. dia trpakse la terima Azmi sbg husband [benci btul la part ni X( ]


Balik dr UK, Kasyah cuba cr Ayu. Tapi dia kecewa amat bila kawan Ayu bagitau Kasyah Ayu da kawen ngan Azmi..duh...xpsti la mcm mne dorang bleh jmpe balik, tapi ksian sgt kat Ayu sbb dia jd mgse dera Azmi. salu jek kna pukul. one day, sbb xtahan sgt hidup dlm tekanan, Ayu pecut kete laju-laju n accident. teruk jugak, smpai dia kne buat plastic surgery kat mke. tp dia xnak mke dia yg lme, sbb dia xnak ada kaitan lg dgn Azmi. dia pakat dgn doktor utk bgtau Azmi yg dia xboleh mgndung sbb accident tu. so, Azmi ceraikan dia. lps tu dia buat pmbedahan plastik kat luar negara dan kembali sebagai kamelia. nama baru, wajah baru, semata-mata nak lari dr Azmi. lps tu dia jmpe balik dgn Kasyah, dan Azmi. tapi Azmi tatau dia tu sbnrnye Ayu, diorang jmpe pun ats sbb krje..but Kamelia brterus trang ngn Kasyah yang dia sbnarnye Ayu, n buat kputusan nak khwin. lps tu ape jdi?? tatau..haha


xsurprise la klu gtau sume skali....sbb aku sbnrnye tggu cte ni...




Lagenda Budak Setan (Movie)~di pawagam berhampiran anda 030610


haa.....aku nak tgok la cte ni.....nk tau sme x ngan buku dia...syoknye!!!





..i'm just a mere girl..










Tuesday, May 25, 2010

Take Me To Your Heart




hiding from the rain and snow
trying to forget but i won't let go
looking at the crowded street
listening to my own heart beat

so many people, all around the world
tell me where do i find, someone like you girl

take me to your heart, take me to your soul,
give me your hand before i'm old
show me what love is, haven't got a clue
show me that wonders can be true

they say nothing last forever
we're only here today
love is now or never
bring me far away

take me to your heart,
take me to your soul
give me your hand and hold me
show me what love is,
be my guiding star
it's easy, take me to your heart

standing on a mountain high
looking at the moon through a clear blue sky
i should go and see some friends
but then i need to comprehend

i don't need too much talking
without saying anything
all i need is someone
who makes me wanna sing

take me to your heart, take me to your soul,
give me your hand before i'm old
show me what love is, haven't got a clue
show me that wonders can be true

they say nothing last forever
we're only here today
love is now or never
bring me far away

take me to your heart,
take me to your soul
give me your hand and hold me
show me what love is,
be my guiding star
it's easy, take me to your heart

(take me, take me...to your heart)

take me to your heart,
take me to your soul
give me your hand and hold me
show me what love is,
be my guiding star
it's easy, take me to your heart


suke sgt lagu ni...too many sentimental value...and the song was so smooth...and easy...haha..tibe2 jek jiwang.. =P

but seriously, ak mmg ske gile2 lagu ni..abah la pnye pasal, masukkan lam laptop ak...xpasal2 ngan aku2 skali terjatuh chenta ngan lagu ni..uwuwuwu...

hari tu, member ak tag ak kat video dlm facebook, video lagu ni laa...uwuwuwu...nak nanges ase :')) sbb suka sgt lagu ni...n jadi mcm memori pulak bg ak...[ceh, padahal kne tag lam facebook jek] ala..bia la, hati ak, so SUKA HATI AK..haha

cme satu jek aku pelik, nme kumpulan ni Michael Learns To Rock, tp lgu dia x rock pon? ade kah mksud 'rock' di situ membawa erti yg sme dgn prkataan 'rock' dalam ayat 'rock the world'?? aku tatau...jgn tny ak...moahaha... XD

...i'm just a mere girl...

Monday, May 24, 2010

"Your job won't take care of you when you are sick, friends does...keep in touch!!"

gile panjang kan tajuk entry aku ni?? haha...

bestfriend...

semua orang ade bestfriend...tipu la kalau xde...sbb anything boleh jadi bestfriend...xsemestinya manusia...ade orang boleh bercerita kat kucing ape?? uwuwu..jahatla aku... =P

tapi, memang best bile ade bestfriend..boleh ajak brbincang, boleh brgaduh...lepak sme, shopping sme, mkn spinggan, minum segelas..haha, pandai2 jek aku ni...mkn spinggan, mnum segelas, member tu kire tengok jek la ye?? kakaka...

tapi, kwn mmg pnting. meriah hidup kalau ade ramai kawan. ade masalah pon boleh share, cpt dpt kte spakat...tgh sedih ke hepi ke...friends are always there. ade sesetengah crita, kite xrse nk cite kat fmily, tp klu dgn kwn cepat jek mulut tu bercerita...see, how strong this 'friend' thing influence?? sbb tu mak ayah kte, kalau kte nk smbung blajar ke, pegi mana2 ke, kne pndai pilih kawan...biar dpt kwn yg baik, dgn kte2 skali jd baik...

aku tau, sbb sume kwn baik aku tu baik, tapi nape aku sorang jek jahat?? haha...yang tu aku tatau...kne g tanya menteri kesihatan..uwuwu...

anyway, buat besties aku, yg amat aku sayang...Azira Amalina bt Abd Rahman ngn Nurul Jannah bt Mat @ Mohamad, smoga kalian brjaya dalam hidup and there to come..aku doakan korang bahagia n hepi salu ngan family..[jan, ur pudding was superb!! len kali kalau buat hntar la lagi..kakakaka XD] zira, nnti bwk balik dinding piramid...=))

n kwn2 kls 5st batch 2007 kat alfalah dlu..[2007], saat2 paling best dalam hidup! moga korang sume bjaya capai setiap yg diimpikan!

p/s: and i miss u so, so, so much, Siti Jamilah Hanapi...lme xdengar cite..wndu tol... :'))


..i'm just a mere girl...

hello....world!!

wah!! akhirnya..haha...
knape aku mula berblogging?
sbb aku da trfalling kat 1 blog n aku jeles...
blog dia sgt best...aku nk lwn...
haha!
xde la...
aku sje cari sbb kot...
utk lps grm pd org...
utk tnjuk ble aku happy...
utk brcrita bila aku sedih...
utk ape2 je lah!
(^.^)